Foto: AP/Scanpix
Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) asamblejā otrdien vienbalsīgi atbalstīja krievu sportistu dalību 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, vēsta "R-Sport".

"Olimpiskajā sanāksmē piedalījās liels skaits Krievijas sportistu, kuri sapņo par piedalīšanos olimpiskajās spēlēs. Visu runātāju viedoklis bija vienāds – mūsu sportistiem ir jādodas uz Dienvidkoreju, lai tur varētu uzvarēt. Olimpiskā asambleja vienbalsīgi atbalstīja sportistu došanos uz olimpiskajām spēlēm. Tāpat mēs atbalstām arī tos sportistus, kuri pieņems lēmumu nebraukt," sacīja Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs, kurš citēts portālā "championat.com".

Krievijas sportisti uz Phjončhanas olimpiskajās spēlēm tiks uzaicināti ar īpašiem nosacījumiem. Līdz ar to ne visi sportisti, kuri būs kvalificējušies spēlēm, varēs tur startēt.

"Ja daži sportisti nesaņems uzaicinājumu piedalīties olimpiskajās spēlēs, mēs varētu apsvērt iespēju organizēt valsts mēroga vai starptautiskas sacensības, kur viņi varētu sevi pierādīt. Bet mēs ceram uz godīgu SOK lēmumu par sportistu piedalīšanos," turpināja Žukovs.

Olimpiskajās spēlēs varētu piedalīties 208 sportisti no Krievijas, pieļāva Žukovs.

Kā ziņojām, 5. decembrī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) lēma par Krievijas Olimpiskās komitejas diskvalifikāciju, taču atļāva Krievijas sportistiem kā neatkarīgiem atlētiem piedalīties 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Spēlēs varēs piedalīties "tīrie" šīs valsts sportisti. Šie sportisti drīkstēs startēt kā "Krievijas neatkarīgie sportisti", un uz viņu formām būs šis saīsinājums OAR ("Olympic Athlete from Russia"). Ja kāds no šiem sportistiem kļūs par čempionu, stadionā tiks atskaņota olimpiskā himna un pacelts tiks olimpiskais karogs.

Pēc SOK lēmuma izziņošanas vairāki Krievijas domes deputāti pauda viedokli, ka krieviem uz Phjončhanu nevajadzētu doties, ja sportistiem neļauj nest savas valsts karogu un uzvaras gadījumā dzirdēt savas valsts himnu, bet atlētu domas dalījās – vieni piekrita deputātu nostājai, citi pauda gatavību startēt Phjončhanā, lai pasaulei pierādītu, ka dopinga skandāls viņus nav skāris.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins negrasās likt šķēršļus sportistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs, gala lēmumu ļaujot pieņemt olimpiešu sapulcei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!