Foto: Publicitātes foto

Siguldā Kordes trasē Latvijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā noslēdzošajā dienā slalomā pārliecinošas uzvaras svinēja šobrīd FIS rangā 86.vietā atrodošais Kristaps Zvejnieks un Evelīna Gasūna. Evelīnai uzvara arī junioru konkurencē, bet junioriem puišiem pirmais bija Miks Zvejnieks, kuram kopējā ieskaitē otrā vieta aiz sava brāļa Kristapa, informēja Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Sieviešu konkurencē startēja 15, bet pie vīriešiem 25 kalnu slēpotāji, kopējam dalībnieku skaitam junioru un pieaugušo grupās sasniedzot 40. Mūsējie nebija vienīgie, jo konkurenci sastādīja Igaunijas pārstāvji. Dalībnieku sastāvs otrajā dienā bija spēcīgāks, jo bija atgriezušies un uz starta izgāja astoņi Eiropas Jaunatnes Olimpiskā festivāla (EJOF) piedalījušies Latvijas pārstāvji.

Sievietēm pirmajā braucienā pārliecinoši labāko laiku uzrādīja EJOF 22.vietas ieguvēja slalomā Evelīna Gasūna (24,97 s), kas par divām ar pusi sekundēm bija ātrāka nekā vēl viena EJOF dalībniece Elīna Nežborte. Vakardienas divu disciplīnu uzvarētāja Ieva Meldere uzrādīja trešo laiku (+2,77 s), bet otro disciplīnu pēc kārtas neveiksmi piedzīvoja viena no favorītēm Liene Bondare. Otro braucienu pirmās trīs veica ļoti līdzīgi, sarindojoties tādā pašā secībā kā pirmajā. Līdz ar to arī divu braucienu summā izvietojums trijniekā palika nemainīgs, Evelīnai Gasūnai uzvarot, Elīnai Nežbortei izcīnot otro vietu, bet Ievai Melderei noslēdzot godalgoto trijnieku.
Trīs ātrāko laiku uzrādītājas no jauniešu grupas izmantoja iespēju nostartēt arī pie vecāko grupas, un labākā no viņām 13 gadus jaunā Laura Bērziņa ieņēma 6.vietu.

Vīriešiem, trasi veicot 23,45 sekundēs, pārliecinošā vadībā pēc pirmā brauciena izvirzījās Kristaps Zvejnieks, par 1,93 sekundēm pasteidzot Danielu Fogeli un par 2,03 sekundēm Robertu Brišku, bet uzreiz aiz trijnieka bija Dāvis Zvejnieks. Uz otro braucienu saglabājās intriga par otro un trešo vietu, uz ko pretendēja vismaz seši kalnu slēpotāji, jo otro un septīto vietu šķīra tikai pussekunde.

Kristaps arī otrajā braucienā bija ātrākais un svinēja trešo uzvaru Latvijas kausa pirmajā posmā. Jautājumu par otro vietu ar lielisku otro braucienu atrisināja Miks Zvejnieks. Daniels Fogelis, vairāk kā pusi no otrā brauciena veicis labi, trases beigu daļā krita un izstājās. Trešo vietu pēc pirmā brauciena saglabāja un pirmo reizi šajā kausa posmā trijniekā iekļuva Roberts Briška. Ar labu otro braucienu trijniekam pietuvojās izlases dalībnieks Toms Sarkanis, bet labāko sešinieku noslēdza tikko no EJOF atgriezušies juniori Dāvis Zvejnieks un Elvis Opmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!