Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska trešdien Itālijā notiekošā pasaules čempionāta īsajā programmā veica neveiksmīgu slidojumu, kurā piedzīvoja kritienu, sacensības noslēdzot pēdējā 37.vietā, netiekot pie iespējas izpildīt izvēles programmu.

Kučvaļska savā īsās programmas slidojumā piedzīvoja kritienu, izpildot trīskāršo tulupu un tālāk netiekot pie divkāršā tulupa. Pēcāk viņa izvairījās no vēl viena kritiena, spējot sagrupēties pēc divkāršā aksela, taču pieskaroties ar roku pie ledus. Kopumā viņas sniegums bija nepārliecinošs.

Tiesneši latviešu sportistes sniegumu novērtēja ar 35,78 punktiem, kas ir tālu no viņas personīgā rekorda īsajā programmā - to viņa uzstādīja 2016.gada Eiropas čempionātā, iegūstot 58,99 punktus.

Kučvaļskas rezultāts bija sliktākais starp 37 sportistēm, bet izvēles programmai, kas notiks piektdienas vakarā, kvalificējās 24 labākās. Kučvaļska no 24.vietas atpalika gandrīz par 15 punktiem.

Tikmēr līdere pēc īsās programmas slidojuma ir titulētā itāliete Karolīna Kostnere, kuras sniegumu tiesneši novērtēja ar 80,27 punktiem.

Pieckārtējā Eiropas čempione un 2012.gada pasaules čempione Kostnere apsteidza šī gada olimpisko čempioni Alinu Zagitovu no Krievijas, kura nopelnīja 79,51 punktu. Februārī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs triumfējusī Zagitova savā slidojumā pieļāva nelielu neprecizitāti, līdz ar to nespēja Olimpiādē iespēto, kur viņa tika pie 82,92, uzstādot pasaules rekordu.

Savukārt trešā ar 74,36 punktiem ir japāniete Satoko Mijahara, kamēr ceturto vietu ar 72,73 punktiem ieņem Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas medaļniece Keitlīna Osmonda no Kanādas, kura pērn pasaules čempionātā bija otrā.

Šajā pasaules čempionātā nepiedalās iepriekšējo divu gadu uzvarētāja Jevgēņija Medvedeva no Krievijas, kura olimpiskajās spēlēs palika otrā aiz Zagitovas.

Vēl trešdien plkst.19.20 tiks aizvadīta īsā programma pāriem.

Šajā pasaules čempionātā startēs arī Latvijas lielākā cerība Deniss Vasiļjevs, kuram starts īsajā programmā iecerēts ceturtdien.

Pirms gada pasaules čempionātā Kučvaļska izcīnīja 22.vietu un nodrošināja Latvijai ceļazīmi uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tiesa, šī sezona viņai pagaidām bijusi neveiksmīga un viņa startējusi ļoti maz, iepriekšējo reizi to darot novembrī.

Neveiksmīgais sniegums un arī veselības problēmas Latvijas Slidošanas asociācijai (LSA) lika pieņemt lēmumu Kučvaļskas vietā uz Olimpiādi sūtīt vien 17 gadus veco Diānu Ņikitinu, kurai tikai nedaudz olimpiskajās spēlēs pietrūka, lai viņa tehniskajos elementos izpildītu pasaules čempionāta normatīvu. Olimpiādē jaunā daiļslidotāja ieņēma 26.vietu, netiekot pie iespējas startēt izvēles programmā.

Kučvaļska pasaules čempionātos piedalījās arī 2015. un 2016.gadā, kad ieguva attiecīgi 16. un 15.vietu. Vēl 2016.gadā viņa Eiropas čempionātā sensacionāli izcīnīja ceturto vietu, tomēr pērn startēja neveiksmīgāk un palika vien 19.pozīcijā. Šogad kontinenta meistarsacīkstēs viņa nestartēja.

Pasaules čempionāts Milānā ilgs līdz svētdienai, bet vairāki pazīstami atlēti pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm ir atteikuši dalību šajās meistarsacīkstēs, piemēram, pēdējo divu Olimpiāžu čempions Juzuru Hanju no Japānas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!