2014.gada Soču olimpisko spēļu lāpas stafetē sestdienas pievakarē piedalījies arī latvietis Sandis Šteins, kuram distancē ķibeles ar olimpisko uguni nav bijušas, informē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Olimpiskā lāpa turpina savu ceļu uz Soču pilsētu, kur nākamā gada 7.februārī tiks atklātas ziemas Olimpiskās spēles. Savu artavu garajā ceļā ir sniedzis arī Sandis Šteins no Latvijas, kurš piedalījās lāpu stafetes Gatčinas posmā.

Šteins pēc sava posma veikšanas bija ļoti gandarīts un izteica lepnumu, ka viņam ir bijusi šī iespēja piedalīties šajā vēsturiskajā brīdī. Par daudzajiem pārpratumiem, kas ir saistīti ar lāpas uguns dzišanu, lāpnesis smaidot saka, ka katram stafetes dalībniekam uzmanīgi vajag noklausīties instrukcijas – tajās viss tiekot izskaidrots un pastāstīts, lai tā nenotiktu.

Katram lāpas stafetes dalībniekam ir jāveic 300 metru stafetes distance un Šteins atzina, ka vietējiem iedzīvotājiem tas ir liels notikums. Katrā norises vietā, lāpnešus sagaida ļoti laipni un katrs ar viņiem vēlas arī nofotografēties.

Ziemas Olimpiskās spēles Sočos risināsies no 7. līdz 23. februārim. Latvijas Olimpiskajā delegācijā varētu būt gandrīz 60 sportistu, tostarp hokeja valstsvienība, kas jau ir nodrošinājusi ceļazīmi uz Sočiem. Lielākajā daļā sporta veidu Olimpiskā kvalifikācija vēl turpinās.

Atgādinām, ka olimpiskās lāpas stafetes pirmajos posmos tā vairākas reizes nodzisa, bet vēlāk lāpai bija problēmas ar gāzes sistēmu un tā uzsprāga stafešu dalībnieku rokās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!