Latvijas jauktā pāra izlase pasaules ratiņkērlinga čempionātā Lohjā, Somijā trešdien pēc iegūtās otrās vietas apakšgrupā vēlu vakarā sacentās kvalifikācijas spēlē par iekļūšanu pusfinālā. Tajā pretim stājās Itālija, kura šoreiz izrādījās spēcīgāka, liekot Latvijas izlasei noslēgt čempionātu ar zaudējumu 6:11 un dalītu piekto vietu kopvērtējumā, informē Latvijas Kērlinga asociācija (LKA).

Pēc uzvaras pēdējā apakšgrupas spēlē Latvijas izlasei bija jāgaida savi pretinieki cīņā par iekļūšanu pusfinālā. Noslēdzoties A apakšgrupas apļa turnīram, trešajā vietā ierindojās Itālija, kas bija Latvijas izlases trešdienas vakara spēles pretinieki.

Lai arī Latvijas ratiņkērlingistiem bija pēdējā metiena tiesības pirmajā endā, tomēr to neizdevās realizēt, zaudējot punktu. Toties otrajā endā izdevās izcīnīt trīs punktus un izvirzīties vadībā ar 3:1. Trešajā endā itāļu veiksmīgie metieni noveda pie piecu punktu zaudējuma (3:6). Taču, pateicoties "power play" opcijai, ceturtajā endā izdevās samazināt rezultāta starpību līdz 5:6.

Pēc lielā pārtraukuma itāļi turpināja dominēt, paņemot piektajā un septītajā endā divus punktus, kamēr Latvijas ratiņkērlingistiem sestajā bija tikai punkts, pirms astotā enda nonākot iedzinējos ar 6:10.

Kā izrādījās, astotais bija spēles pēdējais ends, jo itāļi nekādi neļāva izspēlēt uz četriem punktiem, lai panāktu ekstra endu, beigās pat nozogot vienu un ar rezultātu 6:11 izcīnot vietu pusfinālā.

Latvijas ratiņkērlinga izlases komentārs pēc spēles ar Itāliju: "Bija endi, kuros nevarējām ielikt māju ar pirmo akmeni. Arī vidējie akmeņi šur tur nesanāca, bet itāļi mūsu akmeņus veiksmīgi spieda ārā. Arī septītajā endā mums bija viens labāks, un faktiski viņi uz milimetriem izsita un palika mājā. Ja pat septītajā endā viņi paņemtu vienu vai mēs paņemtu vienu, tad pēdējais ends būtu vieglāks."

Otrajā kvalifikācijas spēlē Zviedrija pārliecinoši ar 12:3 tika galā ar ASV. Līdz ar to piektdien plkst. 10.00 pusfinālos tiksies Ungārija ar Itāliju un Zviedrija ar Norvēģiju, bet fināls un bronzas spēle norisināsies plkst. 16.00.

Latvijas ratiņkērlinga izlases sastāvs: Poļina Rožkova, Agris Lasmans.

Latvijas ratiņkērlinga jauktā pāra rezultāti:
4:8 – Kanāda
8:9 – Norvēģija
9:5 – Vācija
8:7(EE) – Čehija
10:4 – Turcija
3:8 – Dānija
8:5 – Slovākija
6:3 – ASV
6:11 – Itālija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!