Foto: AP/Scanpix
Latvijai nākamā gada Soču olimpiskajās spēlēs prognozē vienu medaļu, Martinam Dukuram tiekot pie zelta skeletonā, liecina organizācijas "Infostrada Sports" pētījums pēc šīs ziemas sporta veidu sezonas beigām.

Pētījumā ņemti vērā sportistu šā brīža uzrādītie rezultāti. Potenciālais medaļu sadalījums ataino situāciju, kāda ir prognozējama, ja olimpiskās spēles notiktu tagad.

Pētījumā prognozēts, ka M.Dukuram skeletona sacensībās sekos krievs Aleksandrs Tretjakovs un Vācijas sportists Franks Rommels.

Jau ziņots, ka aizvadītajā sezonā M.Dukurs uzvarēja astoņos no deviņiem Pasaules kausa posmiem, kļūstot par četrkārtēju Pasaules kausa ieguvēju. Latvietis ir arī divkārtējs pasaules un četrkārtējs Eiropas čempions, bet pirms četriem gadiem viņš Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīja otro vietu.

Pats sportists pirms neilga laika sarunā ar aģentūru LETA izteicās, ka olimpiskā "Soču" trase viņam patīkot. "Tā ir ātra, ar atslēgas vietām. Tajā ir dažādi interesanti elementi, ieskaitot braukšanu pret kalnu, - ir vietas, kur kļūdīties un laiku pazaudēt. Trase ar savu knifiņu," teica skeletonists.

Vankūveras Olimpiādē bez M.Dukura pie medaļas tika arī Latvijas kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici, kuri izcīnīja otro vietu divnieku sacensībās, bet pašlaik eksperti citas medaļas Latvijai neprognozē.

Pētījumā vislielākais medaļu klāsts atvēlēts Norvēģijas sportistiem - 15 zelta medaļas, 12 sudraba godalgas un desmit bronzas medaļas.

Otrajā vietā ar 14 zelta, astoņām sudraba un sešām bronzas medaļām ierindota ASV, bet trešajā vietā ar 11 zelta, 12 sudraba un 11 bronzas godalgām atrodas Kanāda.

Citu Baltijas valstu sportistiem medaļas Sočos pašlaik neprognozē.

Soču olimpiskās spēles notiks no 2014.gada 7. līdz 23.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!