Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pirmdien, 22.augustā, Starptautiskā Kērlinga federācija (WCF) paziņojusi, ka 2013.gada pasaules čempionāts kērlingā sievietēm notiks Latvijā, Rīgā.

Sacensības notiks no 16. līdz 24. martam "Volvo" sporta centra ledus hallē.

"Pasaules čempionāta piešķiršana Rīgai ir jauns pavērsiens kērlinga vēsturē," saka WCF prezidente Keita Kaitnesa. "Tā ir pirmā reize, kad pasaules meistarsacīkstes notiek Baltijas reģionā. Ir apritējuši 10 gadi, kopš Latvija ir kļuvusi par WCF biedri, un pa šo laiku valsts ir izrādījusi uzticību mūsu sporta attīstībai un sasniegusi lieliskus rezultātus sacensībās. Mēs ar nepacietību gaidām iespēju strādāt ar mūsu Latvijas partneriem, lai noorganizētu augstākās klases kērlinga sacensības šajā pasaules daļā."

"Tas ir liels gods Latvijai un apliecinājums progresam, kādu kērlings ir piedzīvojis mūsu valstī," uzsver Latvijas Kērlinga federācijas prezidents Jānis Rudzītis. "Latvijas kērlinga īsajā vēsturē jau ir bijuši daudz spilgti brīži, un mēs kopīgi strādāsim, lai padarītu 2013. gada pasaules čempionātu sieviešu komandām par spilgtu notikumu pasaules kērlinga kalendērē. Mēs vēlamies ielūgt visus, kam kērlings ir kas vairāk nekā sports, apciemot Latviju 2013. gadā un redzēt pasaules labāko komandu spēles, kā arī apciemot Latvijas galvaspilsētu Rīgu, novērtējot tās vēsturi, unikālo arhitektūru un viesmīlību."

Pasaules čempionātā sacentīsies 12 spēcīgāko valstu izlases, un Rīgā tiks izcīnīti arī kvalifikācijas punkti dalībai 2014. gada Soču ziemas Olimpiskajās spēlēs.

2012. gada "Ford" pasaules čempionāts kērlingā sieviešu komandām norisināsies no 17. līdz 25. martam Kanādā, kameēr pasaules čempionāts vīriešiem notiks Šveices pilsētā Bāzelē no 31. marta līdz 8. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!