Desmitais Latvijas čempionāts kērlingā vīriešiem un sievietēm noslēdzies ar atkārtotu "Rīgas roņi" un "Nicoll" komandu uzvaru, informē Latvijas Kērlinga asociācija.

Šogad Latvijas čempionātā piedalījās septiņas vīriešu un sešas sieviešu komandas. "Nicoll" spēlētājas otro gadu pēc kārtas un kopumā ceturto reizi kļuva par Latvijas čempionēm. Savukārt "Rīgas roņi" kļuvuši par septiņkārtējiem Latvijas čempioniem, nodrošinot titulu jau piekto gadu pēc kārtas. Abas komandas izcīnījušas tiesības pārstāvēt valsti Eiropas čempionāta A grupā (startē desmit spēcīgākās komandas), kas no 2. līdz 10. decembrim notiks Maskavā.

Sieviešu konkurencē pēc pamatturnīra pirmās divas vietas ieņēma "Vivat" un "Ledenes", tādējādi tiekoties finālturnīra pirmajā spēlē. Tajā pārliecinoši labākas ar 9:4 bija "Vivat" spēlētājas, automātiski nodrošinot vietu finālā.

Savukārt "Ledenēm" tas nozīmēja pārspēli ar pamatturnīra 3.-4. vietu ieņēmušo komandu – "Nicoll" un "Milk" – dueļa uzvarētājām. Spraigā cīņā čempiones "Nicoll" noslēgumā tomēr izcīnīja uzaru ar 7:4.

Pusfinālā "Ledenēm" neatradās argumenti "Nicoll" spēlei un tika piedzīvots likumsakarīgs zaudējums 3:10. Līdz ar to finālā tikās "Vivat" un "Nicoll", bet spēli par bronzas medaļām aizvadīja "Ledenes" un "Milk".

Finālā "Vivat", nonākušas iedzinējos ar 0:4 pēc četriem endiem, tomēr spēja saņemties un pēc sestā enda pietuvojās līdz 3:4. Nākamajā endā "Nicoll" spēlētājām neizdevās izcīnīt vairāk par vienu punktu un iegūts tika neliels handikaps. Astotais ends izrādījās liktenīgs "Vivat" komandai – sitot ārā pretinieču akmeni cerēto divu punktu vietā tika zaudēts vēl viens – 3:6. Lai gan nākamajos divos endos "Vivat" izdevās izcīnīt vēl pa vienam punktam, lielas nozīmes tam vairs nebija. Nemetot pēdējo akmeni par uzvarētājām ar 6:5 kļuva līdzšinējās čempiones "Nicoll".

Trešo vietu izcīnīja "Milk" spēlētājas, kas 7:4 pārspēja "Ledenes".

Vīriešu konkurencē komandas saglabāja pēc pamatturnīra izcīnītās vietas. Vispirms "Rīgas roņi" saspringtā spēlē ar 6:5 pārspēja "Ondulat B", nodrošinot vietu finālā, savukārt otrā pārī starp "Junkers" un "Hanza nekustamie īpašumi" ar 8:7 ekstra endā pārāki izrādījās pirmie. Tā kā pusfinālā līdzvērtīgā spēlē "Junkers" ar 6:8 atzina "Ondulat B" pārākumu, tad šie pāri savā starpā tikās vēlreiz.

Finālā "Ondulat B" pret "Rīgas roņiem" līdzvērtīgi cīnījās spēles pirmo pusi – 2:3. Pēc pārtraukuma arvien vairāk sāka izpausties pagājušā gada čempionu pārākums. Sestajā endā "Rīgas roņi" izcīnīja trīs punktus, faktiski izšķirot spēles likteni. Noslēgumā uzvara ar 8:5.

Cīņa par trešo vietu "Junkers" astoņos endos ar 9:3 pārspēja "Hanza nekustamie īpašumi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!