Foto: AFP/Scanpix
Latvijas daiļslidotāju duets Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis trešdien ASV palika pirmspēdējā 29. vietā pasaules čempionātā dejās uz ledus, netiekot pie iespējas izpildīt izvēles deju.

Jakušina un Ņevskis par īsās dejas izpildīšanu nopelnīja 40,80 punktus, kas bija otrs sliktākais rādītājs 30 duetu konkurencē. Latvijas daiļslidotāji apsteidza tikai duetu no Kazahstānas.

Izvēles dejai kvalificējās 20 labākie dueti, līdz ar to Latvijas deju pārim pasaules čempionāts ir jau noslēdzies.

Līderi pēc īsās programmas ir pērnā gada pasaules čempioni Gabriela Papadakis un Gijoms Sizerons no Francijas, kuri par savu uzstāšanos saņēma 76,29 punktus, savukārt otro un trešo vietu ieņem mājinieki - Meia Šibuteni un Alekss Šibuteni tika pie 74,70 punktiem, bet Medisone Čoka un Evans Beitss nopelnīja 72,46 punktus.

Papadakis un Sizerons janvārī otro gadu pēc kārtas uzvarēja arī Eiropas čempionātā.

Jakušina un Ņevskis no sava personiskā rekorda īsajā dejā, kuru sasniedza šī gada Eiropas čempionātā, atpalika par gandrīz deviņiem punktiem. Bratislavā notikušajās sacensībās Latvijas deju pāris ieņēma 22. vietu.

Izvēles deju daiļslidotāji veiks ceturtdien.

Naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika sacensības sāks vīrieši, kur dalībnieku vidū būs Latvijas daiļslidošanas jaunais talants Deniss Vasiļjevs, kuram šī būs debija pasaules čempionātā pieaugušajiem. Savukārt ceturtdien sacensības sāks dāmas, savu īso programmu atrādot arī Latvijas perspektīvajai sportistei Angelīna Kučvaļskai, kura pērn pasaules čempionātā palika 16. vietā.

Jau ziņots, ka šosezon Vasiļjevs Eiropas čempionātā ieņēma 12. vietu, bet pasaules junioru čempionātā viņš palika astotais, kamēr Kučvaļska Eiropas čempionātā bija ceturtā, bet pasaules čempionātā junioriem viņa ieņēma septīto vietu.

Pasaules čempionāts Bostonā noslēgsies sestdien, kad kļūs zināmi medaļu ieguvēji pāru slidojumus un dāmu sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!