Latvijas hokeja izlase pirmdien Krievijā cieta vēl vienu pamatīgu zaudējumu 29.Ziemas Universiādes turnīrā.

Latvijas valstsvienība B grupas mačā ar rezultātu 1:6 (0:1, 1:4, 0:1) piekāpās spēcīgajai Kanādas izlasei. Vienīgos vārtus Latvijas labā šajā cīņā guva Vjačeslavs Minajevs.

Vēl pēc pirmās trešdaļas Latvijas izlase atradās iedzinējos ar 0:1, tomēr lielāku pārsvaru kanādieši ieguva otrajā periodā, kad panāca 4:0, bet 37.minūtē Minajevs vienus vārtus atguva. Mainīt cīņas ritējumu Latvijas komandai gan neizdevās, jo Kanādai piederēja izteikts pārsvars, turklāt pretinieki turpinājumā savu vadību nostiprināja.

Hokeja turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 6:4 uzvarēja Šveici, bet sestdien 1:10 kapitulēja Kazahstānai.

Ar sešiem punktiem divās spēlēs grupas vadībā atrodas Kanāda, kamēr seši punkti trīs mačos ir Šveicei. Trīs punkti vienā cīņā ir Kazahstānai, trīs punkti trīs spēlēs ir Latvijai, bet pie punktiem pagaidām nav tikušas Zviedrija un Lielbritānija.

Latvijas valstsvienībai vēl atlicis spēlēt ar Zviedriju un Lielbritāniju, taču izredzes sasniegt pusfinālu ir tikai teorētiskas. Pusfinālu sasniegs grupas divas spēcīgākās komandas.

Vēl pirmdien Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare izcīnīja 24.vietu Universiādes Alpu kombinācijas sacensībās. Tikmēr šorttreka 1500 metru sacensībās pirmdien 18.vietā ierindojās Endijs Vīgants.

Krasnojarskā notiekošajā Ziemas Universiādē Latviju pārstāvēs 27 sportisti no trīspadsmit Latvijas augstskolām. Latvija tiks pārstāvēta hokejā vīriešiem, kalnu slēpošanā, šorttrekā, daiļslidošanā un snovbordā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!