Foto: F64

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas sēdē tika akceptēta Siguldas kandidatūra, kas kā vienīgā bija pieteikusies konkursā "Par tiesībām rīkot Latvijas III ziemas Olimpiādi 2014.gadā".

Latvijas III ziemas Olimpiāde Siguldā notiks nākamā gada 7.-9.martā un tajā piedalīsies pilsētu un novadu komandas. Olimpiādē piedalīsies visi labākie un spēcīgākie ziemas sporta veidu pārstāvji, tajā skaitā Olimpieši, kas pirms tam būs startējuši XXII Soču ziemas Olimpiskajās spēlēs.

"Lēmums par Siguldu kā Latvijas III ziemas Olimpiādes rīkotāju nav pārsteigums, bet kārtējais apliecinājums tam, ka Sigulda ir ziemas Olimpisko sporta veidu centrs Latvijā. Tas, ka Sigulda pie sevis uzņems labākos ziemas sporta veidu pārstāvjus no visas Latvijas ir pašsaprotama lieta un esmu pārliecināts, ka martā Siguldā sajūtīsim Olimpisko gaisotni", tā izsakās LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

Siguldas pilsētā risināsies pieci no desmit Olimpiādē iekļautajiem sporta veidiem – kamaniņu sports, bobslejs, kalnu slēpošana, snovbords un distanču slēpošana. Savukārt atlikušo piecu sporta veidu sacensības tiks organizētas citās Latvijas pilsētās. Olimpiādes hokeja turnīrs un daiļslidošanas sacensības notiks Valmierā, Priekuļos sacentīsies biatlonisti, Tukumā tiks noskaidroti Olimpiādes labākie kērlinga spēlētāji, bet Ventspilī norisināsies šorttreka sacensības.

Olimpiādes atklāšanas ceremonijas norises vieta tiek plānota Olimpiskajā centrā "Sigulda" ar unikālu atklāšanas ceremonijas programmu. Izvērtējot Olimpiskā centra ietilpību, izvēlētā atklāšanas ceremonijas vieta nodrošina vietu gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Savukārt noslēguma ceremonija notiks dzelzceļa stacijas laukumā pie "Laimas" pulksteņa.

Lai veicinātu Olimpiskās kustības popularitāti bērnu un jauniešu vidū, Olimpiskās lāpas maršruts tiek plānots pa Siguldas novada izglītības iestādēm – lāpa ceļos pa skolām, notiks lāpas sagaidīšana un pēc tam nodošana citai skolai. Lāpa katrā skolā uzturēsies vienu dienu, kuras laikā tiks organizētas dažādas aktivitātes – sporta sacensības, tikšanās ar izciliem sportistiem, Ziemas Olimpisko spēļu Sočos dalībniekiem, izstādes atklāšana u.t.t..

Paralēli Latvijas III ziemas Olimpiādei, Siguldā risināsies arī citi sporta un kultūras pasākumi. 8.martā Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē notiks jau tradicionālais sezonas noslēguma pasākums "Zvaigznes un karaļi". Pēc Olimpiādes atklāšanas ceremonijas – 7.martā, ir plānots unikāls projekts, kurā radoši, uz vienas koncertu skatuves, mūzikā apvienosies sportisti un mūziķi – koncertuzvedumā "Sports un Mūzika". Tāpat ir plānota sporta konference un izstāde par Soču Olimpiādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!