Foto: Publicitātes foto
Latvijas izlase sinhronajā slidošanā, komanda "Amber" devusies uz pasaules čempionātu sinhronajā slidošanā, kas no 29. marta līdz 1. aprīlim notiks ASV, Leikplesidā.

Pasaules čempionāts sinhronajā slidošanā notiks pēc trīs gadu pauzes, jo iepriekšējos gadus lielākais sinhronās slidošanas sporta notikums tika atcelts pandēmijas dēļ.

Latvijas izlases sportistēm gatavošanās nozīmīgajām sacensībām, bija izaicinājumiem bagāts periods, norāda komandas pārstāvji. Covid-19 pandēmijas dēļ treniņu process nebija pietiekami intensīvs, kā arī iztrūka sacensību pieredze. Šajā sporta sezonā, uzsākot intensīvu gatavošanās posmu, sportistēm un trenerēm bija īpaši rūpīgi jāseko līdzi fiziskajām spējām, jāpielāgo treniņu slodzes, lai komandas sniegums būtu iespējami labākais un jāapgūst jauni, sarežģīti sinhronās slidošanas elementi.

Latviju sinhronās slidošanas Pasaules čempionātā pārstāvēs sportistes
Kristiāna Aperāne, Sofja Boļšakova, Gabriela Dilāne, Laura Gordijčuka, Ksenija Jacišina, Laura Kamergrauze, Ksenija Korkača, Amanda Melne, Anna Orlova, Elizabete Viktorija Pentjuša, Agne Poškevičiūte, Emīlija Rafaela, Marta Silavniece, Evelīna Skābarniece, Darja Štaņko, Alise Ševčenko, Gerda Trenko, Melānija Ūdre, Robina Vernina Žene un komandas trenere Eva Čekanauska.

Šajā sezonā "Amber" komanda ir startējusi divās starptautiskās sacensībās, un katrās no tām tika uzlabots sportiskais sniegums, varēšana un gūta pārliecība par to, ka saskanīgs komandas darbs ir pamats augstvērtīga rezultāta sasniegšanai.

Sinhronās slidošanas komanda "Amber" jau vairākus gadus sadarbojas ar horeogrāfi Andu Zīsbergu, kura ir prasmīga un prasīga pasniedzēja, kas prot padarīt skaistas sportistu kustības gan baleta zālē, gan ledus laukumā. Individuālo slīdējuma tehniku palīdzēja uzlabot pieredzējusī slidošanas trenere Anda Medne, par komandas vispārējo fizisko sagatavotību rūpējas trenere Amanda Vītola. Deja uz ledus tiek izpildīta lielā ātrumā un tas prasa īpaši pārdomāti veikt kustības, perfekti pārvaldīt savu ķermeni, lai skatītājiem viss izskatās viegli un skaisti.

Līdzīgi kā daiļslidošanā, sinhronās slidošanas sacensībās komandas startē ar divām programmām: īso un izvēles programmu. Taču atšķirībā no pierastās daiļslidošanas, sinhronās slidošanas programmas izpilda 16 sportisti vienlaikus. Īsajā programmā obligātie elementi ir: horeogrāfiskās dzirnavas, līdzsvari/spirāļu elements, tvizlu sērija, ķemmēšanās elements un soļu celiņš. Izvēles programmas elementos šajā sezonā komandas izpildījumā redzami divu veidu "ķemmēšanās" elementi, soļu celiņš, kreatīvais pacēliens, grupas pacēliens, horeogrāfiskās dzirnavas, pagriezienu bloks, pāru elements un sinhronā piruete, ko veic 16 sportistes vienlaikus izvietojušās kvadrāta konfigurācijā.

Favorīti sinhronās slidošanas pasaules čempionātā ir Somijas, Kanādas un ASV komandas.

"Amber" ir vienīgā komanda Baltijas valstīs, kas jau septiņus gadus spēj startēt starptautiska mēroga sacensībās un pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!