Foto: WCF/Richard Gray
Svētdien, 13.oktobrī, Latvijas jauktā kērlinga izlase turpināja apakšgrupas spēles pasaules čempionātā Aberdīnā, Skotijā, sacenšoties ar pēc ranga krietni stiprāko Austrālijas komandu un zaudējot ar 5:7, portālu "Delfi" informēja Latvijas Kērlinga asociācijā.

Latvijas izlasei spēles pirmā daļa bija daudz veiksmīgāka nekā vakar. Nozagtais punkts otrajā endā un izcīnītie četri ceturtajā, pēc nospēlētas spēles puses ļāva izvirzīties vadībā ar 5:1. Tomēr spēles beigas izvērtās citādi. Nozogot sesto un septīto endu, Austrālija spēja pietuvoties līdz -1 (4:5). Diemžēl ar savu pēdējo akmeni astotajā endā Latvijai neizdevās izcīnīt uzvaras punktu, toties pretinieki, nozogot trīs, pārspēja mūsu izlasi ar 7:5.

Pēc šīs spēļu kārtas Spānija un Ungārija ar divām uzvarām divās spēlēs dala pirmo vietu C apakšgrupā, bet Brazīlijai un Latvijai vēl ir piecas spēles, lai pakāptos augstāk no pašreizējās pēdējās vietas.

Jau ziņots, ka sestdien Skotijas pilsētā Aberdīnā notiekošajā pasaules jaukto kērlinga komandu čempionātā Latvijas izlase atklāšanas spēlē tikās ar Kazahstānas komandu, kapitulējot tai ar 5:12.

"Pretinieks, lai gan spēlēja trijatā, šķiet, bija savā optimālā sastāvā un metienus izpildīja uz 70 – 80%. Varēja redzēt, ka pirms čempionāta nedēļu pavadījuši šeit un trenējušies. Savukārt mums spēles sākumā neizdevās noķert ritmu ne izpildījumā, ne savstarpējās sadarbībās," pēc pirmās spēles komentēja kērlinga spēlētājs Jānis Rudzītis.

Pasaules jaukto kērlinga komandu čempionāts norisinās Aberdīnā, Skotijā, no 12. līdz 19. oktobrim, tajā piedaloties 40 komandām. Latvijas izlase spēlē C apakšgrupā kopā ar Austrālijas, Brazīlijas, Spānijas, Ungārijas, Kazahstānas, Zviedrijas un ASV izlasēm. Piecu apakšgrupu trīs labākās un viena labākā ceturtās vietas ieguvēja kvalificēsies čempionāta izslēgšanas spēlēm.

Latvijas jauktās izlases sastāvā spēlē Jānis Rudzītis, Jeļena Rudzīte, Didzis Pētersons, Dace Spilnere-Pūciņa. Komandas trenere ir Anita Pētersone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!