Foto: F64
Latvijas jauktā kērlinga izlase pirmdien pasaules čempionātā Skotijā piedzīvoja divus zaudējumus, sacensības turpinot bez panākumiem, vēstī Latvijas Kērlinga asociācija (LKA).

Pirmdien vēlajā spēlē Latvijas jauktā kērlinga izlase tikās ar Zviedriju ceturtajā pasaules čempionāta spēlē. Katastrofālais spēles sākums noveda Latvijas izlasi līdz kārtējam zaudējumam, piekāpjoties zviedriem ar 2:9.

Spēles pirmā puse noteica tās iznākumu. Pēc četriem endiem pretinieki bija iekrājuši septiņus punktus, kamēr mūsu izlase bija "sausā". Spēles otrajā daļā nekas būtiski nemainījās, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Šajā spēļu kārtā pārliecinošie ungāri paklupa pret ASV ar 4:7, bet Spānija, uzvarot Austrāliju ar 7:2, saglabāja pirmo vietu C apakšgrupā.

Dienas pirmajā mačā Latvijas izlase ar rezultātu 3:7 atzina ASV izlases pārākumu.

Latvijas izlase spēli uzsāka ar pēdējā akmens tiesībām, tomēr pirmie rezultātu otrajā endā ar diviem punktiem atklāja amerikāņi. Lai gan ceturtajā endā izdevās punktu nozagt un izlīdzināt spēli 2:2, ilgi nebija jāgaida, kad pretinieks pārņems vadību, turklāt ar trim punktiem 5:2 pēc piektā enda. ASV izlases gūtie divi punkti septītajā endā vairs neviesa cerības Latvijas izlasei uz atspēlēšanos, noslēdzot spēli ar 3:7 un trešo zaudējumu čempionātā.

Nākamā spēle Latvijas izlasei paredzēta otrdien, tiekoties ar Ungārijas valstsvienību.

Pēc četrām spēļu kārtām C apakšgrupā Latvijas izlase bez zaudējumiem ieņem pēdējo, astoto vietu, kamēr Spānija uzvarējusi visos trīs mačos, ieņemot līderpozīcijas. Otro vietu ar trim uzvarām četrās spēlēs dala ASV, Ungārija un Kazahstāna.

Pārdomās par piedzīvoto pret ASV izlasi dalījās izlases spēlētājs Jānis Rudzītis.

"Pret ASV kopumā noturējām diezgan stabilu izpildījumu. Ļoti veiksmīgi sākotnēji veidojās otrais ends, bet pretinieku komandas kapteinis šodien pierādīja, ka ne velti ir pilna laika kērlingists un ar perfektu izpildījumu mūsu taktiskās "lamatas" pavērsa pret mums pašiem, kā rezultātā zaudējām divus punktus," spēles gaitu aprakstīja Rudzītis.

"Cīņas tālākajā gaitā spēle izpildījuma ziņā bija līdzīga, bet pārsvaru visos endos pašā noslēgumā nodrošināja ASV izlases skips, kurš, salīdzinājumā ar mūsu savstarpējo spēli pirms diviem gadiem analogās sacensībās, ir būtiski uzlabojis savu izpildījumu."

Spēlētājs arī atklāja, ka šogad pasaules čempionātā pretinieki ir ļoti līdzīgi.

"Mūsu grupa kopumā jādēvē par "nāves grupu", jo salīdzinājumā ar citām, mums komandas ir daudz spēkos līdzvērtīgas. Vislabāk izskatās Ungārija. Pēc tam ir trīs spēkos vienādas komandas - ASV, Zviedrija un Spānija, kuras visas noteikti citās grupās būtu līderos," atzīmēja Rudzītis.

Latvijas komandu šajā pasaules čempionātā pārstāv Jānis Rudzītis, Jeļena Rudzīte, Didzis Pētersons un Dace Spilnere-Pūciņa.

Kopumā piedaloties 40 komandām, kas sadalītas pa piecām grupām, katras grupas labākās trīs izlases un labākā ceturtā vieta no visām grupām kvalificēsies izslēgšanas spēlēm pēc "play-off" principa, lai noskaidrotu 2019.gada pasaules čempionus.

Kanāda centīsies aizstāvēt savās mājās izcīnīto 2018.gada čempionu titulu, šogad izlasi pārstāvot citai komandai. Savukārt Krievijas izlase nomainījusi pusi no pagājušā gada bronzas sastāva, lai šogad šo medaļu nomainītu pret augstāka kaluma.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!