Foto: Publicitātes foto
Latvijas puišu izlase pasaules čempionātā kērlingā junioriem B divīzijā trešdien aizvadīja pēdējo apakšgrupas spēli pret grupas kopvērtējuma līderi Itāliju. Gūstot punktu tikai spēles galotnē, mūsu puiši atzina Itālijas pārākumu ar 1:10.

Līdz ar to Latvijas puišu izlasei dalība čempionātā ir noslēgusies ar vienu uzvaru piecās spēlēs. Vēl tikai jāsagaida šodienas atlikušo divu spēļu kārtu rezultāti, kas noteiks ceturtdaļfinālistu pārus, kā arī ceturtdaļfinālā neiekļuvušo valstu ieņemtās vietas šajā čempionātā, tajā skaitā arī Latvijas izlases vietu kopvērtējumā.

Agresīvais un nekļūdīgais pirmais ends Itālijas izlasei atnes trīs punktus. To pašu viņi turpināja otrajā endā, liekot mūsu izlasei ar pēdējo akmeni spiest itāļu akmeni ārā no centra, kas neizdodas, itāļiem palielinot rezultātu par vienu punktu 4:0. Trešajā endā mūsu puišiem bija salīdzinoši brīva pieeja centram, lai ar pēdējo metienu izcīnītu pirmo punktu, tomēr akmens neaizsniedza mājas robežas, zaudējot vēl trīs punktus un nokļūstot neapskaužamā situācijā 0:7. Līdzīgi kā otrajā endā, arī šajā nācās pēdējo akmeni mest pret trim pretinieku akmeņiem, kas izrādījās par vāju, itāļiem nozogot vēl vienu (8:0).

Pēc lielā pārtraukuma spēles scenārijs krasi nemainījās. Kļūda pēdējā metienā, kas izrādījās par spēcīgu, liedza mūsu puišiem tikt pie tik kārotā pirmā punkta šajā spēlē, zaudējot vēl divus (0:10). Sestais ends izrādījās pēdējais šajā mačā, kurā mūsu izlase izcīnīja vienīgo punktu, piekāpjoties apakšgrupas un arī čempionāta favorītei Itālijai ar 1:10.

Kopumā puišu konkurencē startē 19 valstu izlases, kuras sadalītas trīs grupās – vienā pa septiņām un divās pa sešām komandām. Grupās izlases aizvadīs viena apļa turnīru. Pēc pamatturnīra katras grupas divas labākās komandas un divas labākās trešo vietu ieguvējas pēc papildrādītāja iekļūs čempionāta ceturtdaļfinālā, kur turpinās cīņu par goda pjedestālu. Pirmo trīs vietu ieguvēji izcīnīs savai valstij vietu pasaules čempionātā A divīzijā, kas no 5. līdz 12.martam norisināsies Jenšēpingā, Zviedrijā.

Latvijas puišu izlases sastāvs: Roberts Reinis Buncis (skips), Aleksandrs Baranovskis, Renards Dzalbe, Roberts Ceimers, Ričards Vonda, treneris Rihards Jeske.

Latvijas puišu izlases spēļu grafiks un rezultāti:
4:9 – Nīderlande
12:2 – Honkonga
1:9 – Turcija
3:8 – Čehija
1:10 – Itālija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!