Foto: Publicitātes foto
Ar labām sekmēm no Igaunijas distanču slēpošanas sacensībām bērniem, jauniešiem un junioriem "Swedbank" kausā atgriezušies Latvijas jaunie distanču slēpotāji, informē Latvijas Slēpošanas savienība.

Latvija ieguva divas godalgotās vietas - Vineta Pētersone (CPSS) 1999.gada dzimušo meiteņu grupā izcīnīja otro vietu, bet Artūrs Ivanovs 1996.gada dzimušajiem puišiem bija trešais. Sacensības norisinājās klasiskajā stilā ar intervāla startu.

"Swedbank" kauss ir vienas no populārākajām vairāku posmu distanču slēpošanas sacensībām Igaunijā, kur allaž piedalās arī vairāki Latvijas slēpotāji. Uz posmu Joulumae bija ieradušies pāri par 500 dalībniekiem dažādākās grupās no Igaunijas, Krievijas un Latvijas, sākot ar 2001.gadā dzimušajiem un jaunākiem (S-11 un V-11 grupas) un beidzot ar 1989-1991.gadā dzimušajiem (V-23 un S-23 grupas). Pavsiam kopā bija 15 grupas, no kurām jaunākie veica 1km, bet vecākie 3km klasiskajā stilā. Lai mūsu distanču slēpotāji bērnu, jauniešu un junioru grupās varētu sacensties ar spēcīgiem konkurentiem, tādējādi arī gūstot motivāciju uztrenēt labāku līmeni, Latvijas Slēpošanas savienība bija parūpējusies, lai labākaie jaunie slēpotāji varētu nokļūt uz sacensībām Igaunijā.

Arī šoreiz vislabāk veicās Cēsu pilsētas sporta skolas audzēknei Vinetai Pētersonei, kura 1km distancē 24 dalībnieču vidū izcīnīja otro vietu, šoreiz savstarpējā cīņā piekāpjoties ierastajai konkurentei, mājiniecei Stinei Lisai Trū. Vineta viena kilometra distanci veica 3:55,6 un uzvarētājai zaudēja 13 sekundes. Viņas temps distancē bija ātrāks nekā komandas biedrenēm pat vecākajās grupās. Savukārt V-16 grupā (1996.g.) puišiem 27 dalībnieku konkurencē Arturs Ivanovs izcīnīja trešo vietu, tikai par 4,5 sekundēm noslēpojot lēnāk nekā uzvarētājs Rasmus Līra no Igaunijas. V-23 grupā (1989.-1991.g.) 3km distancē Roberts Slotiņš bija piektais. Uzvarēja labākais igauņu juniors Aleksandrs Masļeņikovs, kurš bija 43 sekundes ātrāks nekā Slotiņš. Vēl labāko desmitniekā iekļuva aizkraukliete Patrīcija Eiduka, kas 2000.g. dzimušo meiteņu grupā 1km distancē bija 6.vietā (+15,4 sekundes), madonietis Raimo Vīgants, kas 1999.g. dzimušo puišu grupā 2km distancē bija 8.vietā (+1:01,5). Arī Indulis Bikše 1994.-95.g. dzimušo grupā 3km distancē ierindojās 8.vietā (+26,2). Pārējie Latvijas pārstāvji izcīnīja vietas otrajā desmitā.

"Esam apmierināti ar startu "Swedbank" kausā, ļoti labi, ka tur aizbraucām," stāsta slēpošanas trenere Ilze Cekule, piebilstot, ka sacensības esot noorganizētas augstā līmenī, un arī trase esot bijusi interesanta. Trenere arī uzsvēra, ka daudziem tās bijušas pirmās sacensības šosezon un labākus rezultātus nevarēja uzrādīt, jo lielākā daļa no mūsējiem pavisam maz ir bijuši uz sniega šajā sezonā, ko nevar teikt par sāncenšiem igauņiem, kas jau otro mēnesi trenējas uz sniega, un to varējis labi manīt arī pēc rādītā snieguma distancē.

Sākotnēji "Swedbank" kausa izcīņā bija paredzēti pieci posmi, bet tā kā pirmais posms Mammastē sniega trūkuma dēļ tika atcelts, tad kopā būs četri posmi, no kuriem mūsējie startēs divos. Otro un trešo posmu, kas notiks 5.februārī Otepē un 17.martā Tallinā, mūsējie izlaidīs, bet piedalīsies pēdējā posmā, kas norisināsies marta pēdējā dienā Albu un notiks brīvajā stilā 1-10km distancē.

Mūsu slēpotāju pārstāvniecība tiek noteikta pēc šādiem kritērijiem: pirmajos divos kausa posmos dalībnieki ir noteikti pēc 2010./2011. gada sezonas ranga, savukārt pēdējā posmā komanda tiek komplektēta pēc 2011. /2012. gada sezonas ranga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!