Foto: F64

Šīs nedēļas nogalē – 6. un 7.februārī Ērgļos, par Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādes medaļām spēkosies vairāk nekā tūkstotis skolu vecuma jauniešu, informē Latvijas Olimpiskā komiteja.

Sacensībām septiņos sporta veidos ir pieteikti 1088 dalībnieki 104 skolu komandās no 38 pašvaldībām. Jaunatnes Olimpiādē spēkiem mērosies skolēni vecumā no 10 līdz 18 gadiem.

Vairāk nekā tūkstotis jauniešu no visas Latvijas piektdien un sestdien sabrauks Ērgļos, kur jau 20. reizi risināsies Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiāde. Sacensības Ērgļos notiks sešos sporta veidos – distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un slidošanā. Savukārt labākie kamaniņu braucēji nedēļu vēlāk, 12. – 14.februārī, tiks noskaidroti Siguldā.

Vislielākais dalībnieku skaits pēdējos gados ir distanču slēpošanā. Šoreiz ir pieteikušies vairāk nekā 300 jauniešu. Ērgļos startēs arī ievērojams jauno kalnu slēpotāju un slidotāju, bet Olimpiādes hokeja turnīram ir pieteiktas 16 hokeja komandas.

Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādes atklāšanas ceremonija pie Ērgļu vidusskolas notiks 6.februārī, pulksten 11:30, bet pirmās dienas sacensību uzvarētāju apbalvošanas ceremonija noritēs Ērgļu Saieta namā no 19:30. Otrajā Olimpiādes dienā (sestdien, 7.februārī) sacensības sāksies no pulksten 10:30, savukārt apbalvošanas ceremonija un noslēgums ir paredzēts 15:00 Ērgļu Saieta namā.

Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādē savu skolu sastāvos startēs arī sportisti, kas pirms nedēļas Latvijas delegācijas sastāvā piedalījās Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē Austrijā un Lihtenšteinā.

Latvijas Jaunatnes Olimpiāde ir vienīgais kompleksais sporta pasākums Latvijā, kurā jaunā paaudze var izbaudīt Olimpisko gaisotni un nostiprināt Olimpiskos ideālus. Tās mērķis ir noteikt labākos jaunos sportistus un labākās izglītības iestādes Olimpiskajos ziemas sporta veidos, kā arī sekmēt jaunatnes sporta attīstību Latvijā.

Ziemas Olimpiādē savulaik ir startējuši tādi tagad labi pazīstami Latvijas sportisti kā Kristaps Zvejnieks, Liene Fimbauere, Roberts Rode, Madara Līduma, Anete Brice un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!