Foto: Publicitātes foto
Latvijas meiteņu un puišu junioru kērlinga izlases pasaules čempionātu B divīzijā, kas notiek Somijas pilsētā Lohjā, iesāka ar uzvaru, pārspējot attiecīgi Somijas un Krievijas vienaudžus, informē Latvijas Kērlinga federācija.

Latvijas meiteņu kērlinga izlase pirmo pasaules čempionāta spēli B divīzijā uzsāka pret mājinieci, Somijas izlasi. Pirmajā endā ar pēdējā akmens tiesībām iegūts tikai viens punkts, lai gan somietēm bija iespēja to nozagt.

Pēc neveiksmīga Somijas izlases skipa pēdējā metiena, otrajā endā latvietēm izdevās nozagt trīs punktus, kas palielināja rezultātu līdz 4:0 mūsu komandas labā. Nākamajā endā somietēm tika atdots tikai viens punkts, bet ceturtajā paņemti divi, kas spēles pusē deva komfortablu pārsvaru ar 6:1. Mača galotnē Somijas izlasei izdevās nozagt vienu punktu septītajā endā un pietuvoties rezultātā līdz -3, bet, aizvadot labu astoto endu, Latvijas juniores rezultātu noturēja un uzvarēja ar 6:3.

Tāpat kā meiteņu izlase, arī puiši pirmo šī pasaules čempionāta spēli uzsāka ar pēdējā akmens tiesībām pirmajā endā. Pret Krievijas izlasi tajā tika paņemts viens punkts, bet otrajā nozagti divi, kas deva pārliecību spēles sākumā un labvēlīgu rezultātu 3:0.

Turpmākajā spēles gaitā līdz pat septītajam endam komandas apmainījās pa viena punkta guvumam, kas nostrādāja par labu Latvijas izlasei, jo rezultāts bija mūsējo labā 5:3. Pēdējā endā mūsu komandai +2 un pēdējā akmens tiesības. Lai gan Krievijas izlase nozaga vienu punktu, tomēr tas bija par maz, lai atspēlētos, un Latvijas juniori svinēja pirmo uzvaru turnīrā ar 5:4.

Pasaules junioru kērlinga čempionāts B divīzijā norisinās no 3. līdz 10.janvārim

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!