Ceturtdien, 20. februārī pēc neveiksmīgās rīta spēles ar Kanādu, Latvijas meiteņu izlase pasaules junioru kērlinga čempionātā A divīzijas pamatturnīra pēdējā spēlē uzvarēja kērlinga lielvalsti Šveici ar rezultātu 8:7, tomēr ar to bija par maz, lai noturētos augstākajā divīzijā, ziņo Latvijas kērlinga asociācija.

Pēc rīta spēles likās, ka neveiksme turpina vajāt mūsu juniores, jo pēc trim nospēlētiem endiem rezultāts bija 4:0 par labu pretiniecēm. Tomēr līdz pārtraukumam izdevās rezultātu izlīdzināt un pat nozagt ne tikai trīs punktus piektajā, bet arī divus sestajā endā, izvirzoties vadībā ar 6:4.

Pirms desmitā enda atkal rezultāts bija neizšķirts (7:7), bet Latvijas izlasei pēdējā endā tika akmens tiesības, kas tika izmantotas, gūstot ceturto uzvaru čempionātā.

Lai arī Latvijai, Šveicei un Dānijai izcīnītas četras uzvaras un piedzīvoti pieci zaudējumi, komandas kopvērtējumā tiek sarindotas pēc savstarpējām uzvarām un papildrādītāja, kur noteicošais šoreiz bija tieši papildrādītājs.

Tas vissliktākais ir mūsu izlasei, kas ierindo Latviju tieši aiz pirmā sešinieka. Sešas labākās izlases nodrošināja savai valstij tiesības piedalīties arī nākamajā gadā A divīzijā, bet Latvija, Zviedrija, Norvēģija un Ungārija izkrīt uz B divīziju, kur atkal cīnīsies par iekļūšanu starp pasaules labākajām.

Vēl pēdējā spēļu kārtā Koreja tika pie devītās uzvaras, sagraujot Kanādu ar 7:1. Krievija ar 11:6 tika galā ar Dāniju, Japāna, uzvarot ar 7:2, tā arī neļāva Ungārijai tikt pie panākuma šajā čempionātā un ar šo uzvaru kvalificējās pusfinālam. Savukārt Skandināvijas valstu spraigā duelī tikai pēdējā endā Norvēģija izrāva uzvaru ar 5:4 pār Zviedriju. Līdz ar to pusfinālā meiteņu konkurencē tiksies Koreja ar Japānu un Kanāda ar Krieviju.

Pasaules junioru kērlinga čempionāts meiteņu un puišu konkurencē norisinās no 15. līdz 22. februārim, piedaloties kopumā 20 komandām, tajā skaitā arī Latvijas meiteņu junioru izlasei. Pēc apļa turnīra kārtas četras labākās katrā konkurencē turpinās cīņu par zelta medaļām.

Latvijas meiteņu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa, trenere Iveta Staša-Šaršūne, treneres asistente Ieva Krusta.

Latvijas meiteņu izlases spēļu grafiks:
3:9 – Koreja
4:8 – Dānija
4:7 – Krievija
2:9 – Japāna
7:6 – Norvēģija
11:3 – Ungārija
8:7 – Zviedrija
2:13 – Kanāda
8:7 – Šveice

Kopvērtējums:
1. Koreja 9-9-0 Q
2. Kanāda 9-7-2 Q
3. Krievija 9-6-3 Q
4. Japāna 9-5-4 Q
5. Šveice 9-4-5
6. Dānija 9-4-5
7. Latvija 9-4-5 uz B divīziju
8. Norvēģija 9-3-6 uz B divīziju
9. Zviedrija 9-3-6 uz B divīziju
10. Ungārija 9-0-9 uz B divīziju

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!