Foto: Publicitātes foto
Somijā savas pirmās pasaules junioru kērlinga čempionāta spēles aizvadīja Latvijas meiteņu un puišu komandas. Meitenēm padevās spēles beigas un tika uzveikta Slovēnija ar 8:3, bet puiši tikai pēdējā endā pārspēja Čehiju 7:6.

Latvijas meiteņu izlase kā pirmā no mūsu komandām devās uz ledus, lai šādā sastāvā debitētu pret Slovēnijas izlasi. Lai gan tika izcīnītas pēdējā akmens tiesības pirmajā endā, diemžēl komanda to nespēja realizēt līdz pat trešajam endam, pirms kura pretiniecēm pārsvars bija 3:0. Toties pēc izcīnītiem punktiem trešajā endā (2:3), turpmākajā spēles nogrieznī dominēji tieši Latvijas kērlingistes, kas septiņos endos pieveica pretinieces ar 8:3.

"Spēles sākumā meitenes vēl nebija "nolasījušas" ledu un tāpēc arī daudz kļūdu, līdz ar to rezultāts mums nelabvēlīgs. Tomēr, kad pēc pirmajiem diviem endiem satraukums bija pārgājis un izdevās lielisks skipa pēdējais "take-out" metiens – iegūti divi svarīgi punkti, tad komandā atgriezās pārliecība. Turpmākā spēles gaitā izdevās labi iesākt endus, nedodot pretiniecēm nekādas iespējas," pēc spēles teica
Latvijas meiteņu izlases trenere Iveta Staša-Šaršūne.

Puišu izlase savā debijas iznācienā tikās ar Čehiju. Šīs valsts kērlingisti vienmēr Latvijai ir izrādījies sīksts pretinieks, kas pierādījās arī šajā spēlē. Čehiem padevās labs ceturtais ends, pēc kura viņipanāk 4:2. Toties sestajā endā mūsu izlase nozog divus punktus, kas ļauj izvirzīties vadībā ar 5:4. Čehi atkal pārņem vadību pēc septītā enda (6:5), bet mūsu puišu lieliskā spēle pēdējā endā ļauj izcīnīt vajadzīgos divus punktus (7:6), lai šo čempionātu iesāktu uz pozitīvas nots.

"Zinot Čehijas kērlinga spēles augsto līmeni un pazīstot treneru "štābu", uz spēli gājām mierīgi, jo "mums nebija, ko zaudēt". Tomēr spēle aizritēja abpusēji līdzvērtīgā spēlē, kur pēdējā endā "pēdējo vārdu teica" mūsu puiši, veicot dažus ļoti labus metienus un parādot labu komunikāciju. Patiess prieks par veiksmīgo sākumu," sacīja Latvijas puišu izlases treneris Ansis Regža.

Latvijas junioru meiteņu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Bitmete, Madara Bremane, trenere Iveta Staša-Šaršūne.

Latvijas junioru puišu izlases sastāvs: Krišs Vonda (skips), Ričards Vonda, Reinis Jučers, Deivids Jēkabsons, Kristaps Vilks, treneris Ansis Regža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!