Foto: Publicitātes foto
Latvijas meiteņu un puišu junioru kērlinga izlases pasaules čempionātu uzsākušas teicami, katra divās spēlēs izcīnot divas uzvaras. Ceturdien meitenes sagrāva Slovēniju, bet puiši spēles beigās izcīnīja uzvaru pret Austriju, informē Latvijas kērlinga federācija.

Meiteņu izlase savu otro šī pasaules čempionāta spēli uzsāka bez pēdējā akmens tiesībām pirmajā endā, tomēr viņām izdevās vienu punktu Slovēnijas izlasei nozagt. Turpinājumā līdz ceturtajam endam komandas apmainījās ar viena punkta guvumu, bet ceturtajā un piektajā endā latvietēm izdevās katrā paņemt pa diviem punktiem, kas viņas izvirzīja pārliecinošā vadībā ar 6:1. Sestajā endā Slovēnija iegūst vienu punktu, uz kuru nākamajā endā Latvijas juniores atbild ar trim, panākot rezultātu 9:2 savā labā, kas arī atnes otro uzvaru čempionātā.

Latvijas meiteņu izlases trenera Andra Bremaņa pēcspēles komentārs:
"Spēles sākumā nebijām labākajā formā, jo vairāki mājas metieni palika sargos, bet par laimi pretinieces nebija stiprākā komanda un mums bija iespēja piešauties pie ledus. Kad spēle aizgāja, rezultāts tad arī atnāca."

Puišu izlase savu vienīgo dienas spēli uzsāka reizē ar mūsu meitenēm. Šodien viņiem pretim stājās Austrijas vienaudži, kas, atskatoties uz spēles sākumu, bija pārāki par mūsu komandu. Lai gan pēdējā akmens tiesības pirmajā endā Latvijas izlasei, tomēr austriešiem izdodas nozagt divus punktus, kurus nākamajā endā papildina ar nozagtu vēl vienu. Šis neveiksmīgais sākums Latvijas juniorus sapurina, jo jau trešajā endā viss zaudētais tiek atspēlēts un panākts 3:3. Kļūdainā spēles pirmā puse tika atspēkota spēles beigās, kad sestajā un septītajā endā Latvijas izlasei izdodas nozagt kopumā piecus punktus, kas atnes uzvaru ar 9:5.

Latvijas puišu izlases trenera Raimonda Vaivoda pēcspēles komentārs:
"Spēles sākumā puišiem neizdevās uzķert pareizos spēkus un ledus nianses, turklāt austrieši ļoti veiksmīgi uzspieda savu agresīvo spēli. Spēles pārtraukumā tika pieliktas lielas pūles, lai sakārtotu puišiem galvas un iedvestu pārliecību, ka spēle ir uzvarama. Spēles otrajā pusē tika būtiski uzlabots kopējais sniegums, kā arī izmantota ievērojamā puišu pieredze sarežģītās situācijās. Izteikti pozitīvs lūzums spēlē notika 6.endā, kur mūsu komandas 75% izpildījumam austrieši pretī lika vien 9%. Rīt paredzama saspringta spēle ar strauji progresējošo Slovākijas izlasi, kura šajās sacensībās demonstrē stabilu sniegumu."

Pasaules junioru kērlinga čempionāts B divīzijā norisinās no 3. līdz 10.janvārim Somijas pilsētā Lohjā.

Latvijas junioru meiteņu izlase sastāvs: Madara Bremane (skips), Helma Gerda Bidiņa (viceskips), Evelīna Barone, Zane Ilze Brakovska, Megija Anna Graumane (rezerviste), treneris Andris Bremanis.

Latvijas junioru puišu izlases sastāvs: Kristaps Vilks (skips), Anrijs Mikuss Briežkalns (viceskips), Jānis Bremanis, Markuss Salmiņš, Matīss Cirvelis (rezervists), treneris Raimonds Vaivods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!