Foto: Publicitātes foto
Latvijas kalnu slēpotāji aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja augstas vietas FIS kategorijas sacensībās Skandināvijā.

Visaugstāk no Latvijas sportistiem ierindojās Lelde Gasūna, kura Zviedrijā divu braucienu summā izcīnīja trešo vietu, par 0,58 sekundēm atpaliekot no uzvarētājas somietes Sandras Holmas. Par sasniegto latviete tika pie 41,09 FIS kategorijas punktiem.

17.vietu ieguva Evelīna Gasūna, tiekot pie 66,25 FIS punktiem, bet Ievai Melderei un Lienei Bondarei neizdevās sasniegt finišu.

Tikmēr kungu konkurencē Mārtiņš Onskulis divās izcīnīja augsto ceturto vietu. Pirmajā dienā latvietis no zviedra Pētera Rubertsona atpalika par 0,67 sekundēm un tika pie 36,13 FIS punktiem. Savukārt otrajās sacensībās uzvarēja Bjērns Gābrielšons no Zviedrijas, kuram Onskulis zaudēja 0,32 sekundes un saņēma 32,89 punktus.

Abās dienās piekto vietu ieguva Miks Zvejnieks, kurš sestdien par to ieguva 37,61 FIS kategorijas punktu, bet dienu vēlāk nopelnīja 33,33 punktus.

Savukārt FIS sacensībās Norvēģijā slaloma disciplīnā latviešu kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa ieņēma 12.vietu.

Latvijas kalnu slēpotāji uz Soču olimpiskajām spēlēm cer aizbraukt piecu sportistu sastāvā. Pa vienai ceļazīmei katrai valstij vīru un dāmu konkurencē ir garantēts automātiski, bet tā saucamos A normatīvus ir izpildījuši Kristaps Zvejnieks, Roberts Rode un 17 gadus vecā Āboltiņa, tāpēc viņi automātiski iegūtu iespēju startēt Olimpiādē.

Atlase Soču olimpiskajām spēlēm ilgs līdz 19.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!