Foto: Itar-Tass/Scanpix
Latvijas kērlinga duets Daina Barone un Arnis Veidemanis piektdien Turcijā nodrošināja vietu 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Priekškvalifikācijas izšķirošajā spēlē Latvijas pāris ar rezultātu 9:6 pārspēja Kazahstānas duetu Angelinu Ebaujeri un Madijaru Korabajevu.

Pirmajos divos endos abas izlases apmainījās ar trīs punktiem, bet nākamajos divos trīs akmeņi tuvāk centram ļāva latviešiem panākt 6:3. Kazahstānas duets piektajā endā atbildēja ar diviem punktiem, bet turpinājumā latvieši panāca 9:5. Septītajā endā pretinieki nedaudz samazināja pārsvaru, bet astotais ends netika aizvadīts, duelim noslēdzoties ar 9:6 Latvijas labā.

Kvalifikācijas turnīrs no 5. līdz 9.decembrim norisināsies Nīderlandes pilsētā Leivārdenā.

Latvija ar piecām uzvarām ieņēma pirmo vietu grupā.

Jau ziņots, ka "Jelgavas kērlinga kluba" komanda Barone/Veidemanis apakšgrupu turnīrā ar 13:4 pārspēja Baltkrieviju, ar 8:7 guva virsroku pār Portugāli, ar 7:4 apspēlēja Lietuvu, ar 6:3 uzvarēja Slovākiju, kā arī pēc pretinieku izstāšanās ar 7:4 bija pārāka pār Kirgizstānu.

Jaukto pāru turnīrā startē 16 valstis, kas sadalītas trīs apakšgrupās - vienā grupā sešas un divās - pa piecām komandām. Grupās tiks izspēlēts apļa turnīrs. Labākās trīs no katras grupas iekļuva "play-off" kārtā.

A grupā tiekas Baltkrievija, Kirgizstāna, Latvija, Lietuva, Portugāle un Slovākija. B grupā spēlē Brazīlija, Kazahstāna, Nigērija, Slovēnija un Turcija, bet C grupā - Austrija, Beļģija, Dānija, Meksika un Taivāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!