Foto: Publicitātes foto
Latvijas kērlinga duets Daina Barone un Arnis Veidemanis trešdien Turcijā izcīnīja uzvaru arī otrajā Pekinas olimpisko spēļu pirmskvalifikācijas turnīra mačā.

"Jelgavas kērlinga kluba" komanda Barone/Veidemanis ar rezultātu 8:7 guva virsroku pār Portugāli.

Pirmo endu latvieši zaudēja ar 0:2, bet nākamajos trīs guva sešus bezatbildes punktus. Nākamajos trīs pārāki bija portugāļi, kuri panāca 7:6, taču pēdējā endā divi akmeņi tuvāk centram deva Latvijas duetam uzvaru ar 8:7.

"Ļoti vāja spēle no mūsu puses. Pēc ceturtā enda ledus vairs nebija, varbūt tas neļāva arī Portugālei parādīt ko cienīgu. Ledus celiņa pušu starpība četras desmitdaļas. Ja vakar un šodien līdz piektajam endam teiki gāja taisni, tad beigās bija loterija, tomēr ledus vienāds visiem. Vakarā būs sānu celiņš, būs interesanti," Latvijas Kērlinga asociācija (LKA) citē Veidemaņa teikto.

Jau ziņots, ka otrdien pirmajā cīņā Barone/Veidemanis ar 13:4 pārspēja Baltkrieviju.

Latvijas pāris trešdien plkst.19 spēlēs ar Lietuvu, bet ceturtdien plkst.9 - ar Slovākiju un plkst.19 - ar Kirgizstānu.

Jauktie pāri sacenšas par trim vietām olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Jaukto pāru turnīrā startē 16 valstis, kas sadalītas trīs apakšgrupās - vienā grupā sešas un divās - pa piecām komandām. Grupās tiks izspēlēts apļa turnīrs. Labākās trīs no katras grupas iekļūs "play-off" kārtā.

A grupā tiekas Baltkrievija, Kirgizstāna, Latvija, Lietuva, Portugāle un Slovākija. B grupā spēlē Brazīlija, Kazahstāna, Nigērija, Slovēnija un Turcija, bet C grupā - Austrija, Beļģija, Dānija, Meksika un Taivāna.

Katras grupas pirmās vietas ieguvēja automātiski iekļūs fināla cīņā par vietu olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Savukārt otrās un trešās vietas savstarpēji noskaidros pārējās trīs finālistes. Trīs fināla cīņu uzvarētāji nodrošinās dalību olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā jauktajiem pāriem, kas no 5. līdz 9.decembrim norisināsies Nīderlandes pilsētā Leivārdenā.

Sacensības jauktajiem pāriem noritēs līdz 8.oktobrim, bet pirmskvalifikācijas turnīrs beigsies 15.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!