Foto: Publicitātes foto
Latvijas izlase pirmdien Aberdīnā tika pie panākuma pasaules čempionāta kērlingā jauktajām komandām ceturtajā mačā.

Latvijas izlase ar skipu Renāru Freidensonu, Evitu Regžu, Aleksandru Baranovski un Betiju Gulbi sastāvā ar 7:5 uzvarēja Īriju.

Pirmajā endā pie punkta tika pretinieki, taču nākamajos trīs Latvijas izlase spēja gūt pa diviem punktiem, pārņemot vadību ar 6:1.

Piektajā un sestajā endā pie punktiem tika Īrija, samazinot deficītu līdz diviem punktiem (4:6), taču septītajā endā trīs punktu pārsvaru atjaunoja Latvijas kērlingisti. Noslēdzošajā endā Īrijas vienība nopelnīja vēl vienu punktu, taču tas neietekmēja spēles iznākumu.

Jau ziņots, ka pirmajā duelī Latvijas komanda ar 6:4 pieveica Taivānu, otrajā mačā ar 7:8 ekstra endā zaudēja Norvēģijai, bet pēc tam ar 16:3 uzvarēja Nigēriju.

Ar trīs uzvarām četrās spēlēs Latvijas komanda šobrīd ieņem dalītu trešo vietu B apakšgrupā.

Latvijas valstsvienībā Regžai un Freidensonam ir vislielākā kērlinga pieredze gan Latvijas, gan arī Eiropas un pasaules čempionātu līmenī, Baranovskis startējis tikai pasaules junioru čempionāta B divīzijā, kamēr Gulbei šis būs pirmais šāda ranga turnīrs.

Latvija cīnās B grupā, kurā spēlē arī Taivāna, Čehija, Īrija, Japāna, Nigērija, Norvēģija, Zviedrija un Ukraina.

Pasaules čempionātā startē 35 izlases, kas sadalītas četrās grupās. Pirmo reizi pasaules meistarsacīkstēs piedalās Indijas valstsvienība.

Komandas, kurās pamīšus spēlē divas sievietes un divi vīrieši, vispirms apakšgrupā aizvada apļa turnīru. Katras grupas pirmās vietas ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet grupu otrās un trešās vietas noskaidros atlikušos četrus ceturtdaļfinālistus. Izšķirošās cīņas par medaļām notiks 22.oktobrī.

Pēdējo reizi pasaules meistarsacīkstes jauktajām komandām tika aizvadītas 2019.gadā, kad par čempioniem kļuva kanādieši, kuri finālā pārspēja Vācijas izlasi.

Pasaules čempionāts jauktajām komandām norisinās no 15. līdz 22.oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!