Foto: Itar-Tass/Scanpix
Latvijas izlase trešdien Aberdīnā piedzīvoja zaudējumu pasaules čempionāta kērlingā jauktajām komandām sestajā spēlē.

Latvijas izlase ar skipu Renāru Freidensonu, Evitu Regžu, Aleksandru Baranovski un Betiju Gulbi ierindā ar rezultātu 2:10 piekāpās Zviedrijas kērlingistiem, kuri pēc panākuma nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā.

Pirmajā endā zviedri guva trīs punktus, uz ko Latvijas vienība atbildēja ar diviem punktiem otrajā endā. Turpinājumā trešais un ceturtais ends izpalika bez punktiem, taču nākamajos divos Zviedrijas komanda tika pie četriem un trīs punktiem, izvirzoties drošā vadībā ar 10:2, un pēdējie divi endi netika izspēlēti.

Jau ziņots, ka pirmajā duelī Latvijas komanda ar 6:4 pieveica Taivānu, otrajā mačā ar 7:8 ekstra endā zaudēja Norvēģijai, pēc tam ar 16:3 uzvarēja Nigēriju un ar 7:5 - Īriju, taču piektajā spēlē ar 4:8 atzina Čehijas pārākumu.

Ar trīs uzvarām sešās spēlēs Latvijas komanda šobrīd ieņem piekto vietu B apakšgrupā.

Latvijas valstsvienībā Regžai un Freidensonam ir vislielākā kērlinga pieredze gan Latvijas, gan arī Eiropas un pasaules čempionātu līmenī, Baranovskis startējis tikai pasaules junioru čempionāta B divīzijā, kamēr Gulbei šis būs pirmais šāda ranga turnīrs.

Latvija cīnās B grupā, kurā spēlē arī Taivāna, Čehija, Īrija, Japāna, Nigērija, Norvēģija, Zviedrija un Ukraina.

Pasaules čempionātā startē 35 izlases, kas sadalītas četrās grupās. Pirmo reizi pasaules meistarsacīkstēs piedalās Indijas valstsvienība.

Komandas, kurās pamīšus spēlē divas sievietes un divi vīrieši, vispirms apakšgrupā aizvada apļa turnīru. Katras grupas pirmās vietas ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet grupu otrās un trešās vietas noskaidros atlikušos četrus ceturtdaļfinālistus. Izšķirošās cīņas par medaļām notiks 22.oktobrī.

Pēdējo reizi pasaules meistarsacīkstes jauktajām komandām tika aizvadītas 2019.gadā, kad par čempioniem kļuva kanādieši, kuri finālā pārspēja Vācijas izlasi.

Pasaules čempionāts jauktajām komandām norisinās no 15. līdz 22.oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!