Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu kērlinga izlase sestdien Dānijā notiekošajā pasaules čempionātā piekāpās olimpiskajai čempionei Zviedrijai.

Latvijas komanda cieta neveiksmi ar 5-8.

Abas vienības aizvadīja līdzvērtīgu maču, tomēr vadībā jau no pirmā enda atradās titulētās zviedrietes. Viņām pēc pirmajiem trim endiem bija 4-1 vadība, tomēr pēc tam Latvija atstatumu samazināja par vienu endu. Tiesa, astotajā endā Zviedrijas komanda panāca 8-3 un bija tuvu uzvarai, taču latvietes nepadevās un divus punktus atspēlēja.

Tiesa, cīņa pēc šī enda arī tika noslēgta, komandām desmito endu neaizvadot.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā Latvijas komanda ar 5-10 piekāpās Vācijai.

Svētdien Latvija spēkosies ar Kanādu, pirmdien būs mači ar Ķīnu un Skotiju, otrdien ar Dāniju un Šveici, trešdien pretī stāsies ASV, ceturtdien Latvija eksaminēs Japānu un Somiju, bet piektdien - Dienvidkoreju un Krieviju.

Pasaules čempionātā piedalās 13 izlases. Pēc viena apļa turnīra labākās divas komandas iekļūs pusfinālā, bet 3.-6. vietas īpašnieces spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Latvijas sieviešu kērlinga izlase pasaules čempionātam kvalificējās pērn, kad Eiropas čempionātā izcīnīja augsto piekto vietu.

Vācijas kērlingistes ir divkārtējas pasaules čempiones, pēdējo titulu izcīnīja 2010. gadā. Kopumā Vācija astoņas reizes finišējusi medaļās, lielāko daļu godalgu gūstot zem Rietumvācijas karoga.

Tikmēr Zviedrija ir otra titulētākā izlase aiz Kanādas, pasaules čempionātos izcīnot astoņas zelta, deviņas sudraba un septiņas bronzas medaļas. Zviedrietes ir trīskārtējas olimpiskās čempiones, četrgades nozīmīgākajā ziemas sporta veidu forumā triumfējot arī pērn.

Latvijas izlase savas pirmās divas spēles pret Vāciju un Zviedriju aizvadīja bez komandas skipa Ivetas Stašas-Šaršūnes, kura personīgu iemeslu dēļ čempionātā ieradīsies, sākot ar spēli pret Kanādas izlasi.

Latviju pasaules čempionātā pārstāv pieredzējušā skipa Ivetas Stašas-Šaršūnes komanda ar Santu Blumbergu, Ievu Krastu, Evelīnu Baroni un Tīnu Siliņu sastāvā. Komandas galvenā trenera pienākumus pilda Kārlis Smilga.

Latvija planētas meistarsacīkstēs spēlēja arī 2010., 2013. un 2014. gadā, visas trīs reizes ieņemot 12. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!