Latvijas sieviešu kērlinga izlase trešdien, 15. decembrī, olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā izspēlēja pēdējo pamatturnīra spēli, kurā ar 5:9 piekāpās Skotijai, tomēr vēl saglabājas cerības uz pēdējo ceļazīmi uz Pekinas spēlēm, informēja Latvijas Kērlinga asociācija.

Skotija pēc nonulēta pirmā enda, otrajā ar pēdējo akmeni izcīnīja divus punktus, bet trešajā pievienoja vēl vienu. Latvietes pirmos punktus šajā mačā izcīnīja ceturtajā endā, pietuvojoties līdz -1 (2:3). Tomēr ne uz ilgu laiku, jo pretinieces pirms lielā pārtraukuma atkal nodrošināja trīs punktu vadību 5:2. Astotajā endā Latvijas izlases gūtie divi punkti vēlreiz pietuvina līdz -1 (5:6), ar cerību pēdējos divos endos izraut uzvaru. Diemžēl devītajā endā skotietes paņēma trīs punktus, kas lika Latvijas spēlētājam kapitulēt jau ceturto reizi šajā turnīrā.

Latvijas sieviešu izlases trenera Ritvara Gulbja komentārs pēc spēles ar Skotiju: "Kopumā spēle tika aizvadīta diez gan labi. Rezultāta tabula arī rāda, ka pietiekoši ilgi turējāmies spēlē un vieglu neko neatdevām. Ņemot vērā Skotijas pieredzi un prasmes, viņas lēnām to savu pārsvaru uzbūvēja un tas beigās rezultējās viņu uzvarā. Tīna Siliņa, spēlējot pirmo spēli šajā turnīrā, nospēlēja ļoti labi."

Pateicoties šai uzvarai pār Latviju, Skotija arī ir kvalificējusies izšķirošajām cīņām par ceļazīmi uz 2022.gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm. Savukārt Latvijas izlasei zaudējums vēl aizvien dod cerības uz ceturto vietu kopvērtējumā, jo šovakar Itālija tikai ekstra endā uzvarēja Vāciju, kas Latvijai ir labvēlīgi. Savukārt rītdienas pēdējā spēļu kārtā Itālijas izlasei jāzaudē Skotijai. Lai arī latvietēm ar itālietēm būs vienāds uzvaru un zaudējumu skaits, tomēr savstarpējā cīņā mēs pārspējām Itāliju, tāpēc kopvērtējumā pēc šī scenārija būtu jāieņem 4.vieta.

Komandas vispirms izspēlēs apļa turnīru. Pirmo ceļazīmi uz Pekinu izcīnīs kopvērtējuma 1.vietas ieguvējas pēc pamatturnīra beigām. Otrās un trešās vietas mača uzvarētājas iegūs otro ceļazīmi. Savukārt šīs spēles zaudētājām būs vēl viena iespēja izcīnīt ceļazīmi, sacenšoties ar pamatturnīra ceturto labāko komandu. Uzvarētājas kā pēdējās kvalificēsies 2022.gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, treneris Ritvars Gulbis, trenera asistents Roberts Krusts.

Latvijas izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika) un rezultāti:
4:10 – Koreja
8:4 – Itālija
8:6 – Igaunija
8:7 – Turcija
9:6 – Čehija
1:9 – Japāna (pieejams atkārtojums)
7:8 – Vācija
5:9 – Skotija

Kopvērtējums:
1. Japāna 7-6-1 Q
2. Koreja 7-5-2 Q
3. Skotija 7-5-2 Q
4. Itālija 7-4-3
5. Latvija 8-4-4
6. Vācija 7-2-5
7. Igaunija 7-2-5
7. Turcija 7-2-5
7. Čehija 7-2-5

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!