Latvijas kērlingistes cīņā par pēdējo ceļazīmi uz Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm cīnīsies pret Koreju, informē Latvijas Kērlinga asociācija. Spēle risināsies sestdien, 18. decembrī, un sāksies pulksten 11:00 pēc Latvijas laika.

Nīderlandē olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā piektdien, 17. decembrī, norisinājās spēle par otro ceļazīmi uz 2022.gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm. To izcīnīja Japāna, pārspējot Korejas izlasi ar 8:5. Līdz ar to Latvija par trešo un pēdējo ceļazīmi sacentīsies ar Koreju.

Ceturtdien Nīderlandē tika noskaidrots galīgais vietu sadalījums olimpiskā kvalifikācijas turnīra tabulā. Skotija, ieņemot pirmo vietu kopvērtējumā pēc apļa turnīra spēlēm, kā pirmā nodrošināja savai valstij dalību Pekinas spēlēs. Šodien otrās un trešās vietas mačā tika noskaidrota otrā ceļazīme, kas tika Japānai. Spēle faktiski visā tās garumā aizritēja ar Japānas dominanci. Korejietēm bija pārāk daudz neprecizitātes metienos spēles otrajā daļā, kas liedza noturēties pie līdzīga rezultāta.

Septītajā endā nozagti divi un astotajā nozagts viens punkts, japānietes izvirzīja vadībā ar 8:3. Devītajā Korejai bija tuvu tam, lai izcīnītu piecus punktus un panāktu neizšķirtu, tomēr tika gūti tikai divi 5:8. Pēdējā endā Koreja centās izveidot spēli, lai nozagtu punktus, kas tā arī nesanāca.

Līdz ar to Japāna dodas uz Pekinu, bet Koreja rīt tiksies ar Latvijas izlasi, lai noskaidrotu pēdējās ceļazīmes ieguvējas. Šī Korejas komanda līdz šim jau ir piedalījusies vienās ziemas olimpiskajās spēlēs, kas norisinājās 2018.gadā Phjončhanā. Savās mājās korejietes tika līdz finālam, kurā piekāpās Zviedrijai, izcīnot sudraba medaļas. Savukārt šī gada pasaules čempionātā Kalgarī, Kanādā viņas ierindojās tikai 7.vietā.

"Viss notiek pēc plāna. Tām komandām, kam bija jāuzvar jau apļa spēlēs, savas lietas izdarīja. Arī šajā Japānas – Korejas spēlē, tāda bija arī mūsu iekšējā vēlme, ka Japāna uzvar un tad noslēdzošajā spēlē mums pretim nāk Koreja," pirms sestdienas cīņas saka Latvijas izlases treneris Ritvars Gulbis. "Apļa spēlēs spēlējot pret visām vadošajām komandām, ir palikusi sajūta, ka pret Koreju mēs varam spēlēt un Koreja noteikti ir kožams riekstiņš. Tā ka ir jāizdara savi metieni, jānoskaņojās un tad jau redzēs kā tas rezultāts saliksies."

Pamatturnīrā Latvijas un Korejas kērlingistes tikās jau pirmajā spēļu dienā, uzvaru ar 10-4 svinot korejietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!