Pasaules sieviešu kērlinga čempionātā Dānijā Latvijas izlase šodien, 20.martā aizvadīja tikai vienu spēli. Tajā, līdzīgi kā četrās iepriekšējās spēlēs, pašās beigās nācās atzīt pretinieču pārākumu, šoreiz piekāpjoties ASV ar 6:9.

Pirms tikšanās ar ASV mūsu komandas kontā tikai viena uzvara septiņās spēlēs, bet pretiniecēm bija izdevies uzvarēt trīs reizes. Pēc "nonnulēta" pirmā enda amerikānietēm izdodas veiksmīgs "take-out" metiens, lai otrajā endā atklātu rezultātu ar trīs punktiem (3:0). Latvijai bija laba izdevība trešajā endā izlīdzināt rezultātu, tomēr pēdējais akmens nenokrita pietiekoši, lai gūtu trīs punktus, tā vietā paņemts viens (1:3). Tomēr rezultātu izdodas izlīdzināt ceturtajā endā (3:3), nozogot divus punktus pateicoties ASV skipa kļūdainajiem metieniem. Lieliski nospēlētas piektā enda beigas un kļūda pēdējā metienā no ASV, piespiež viņas paņemt tikai punktu (4:3). Nākamajos divos endos komandas apmainās divu punktu guvumos, bet astotajā endā Latvijai neizdodas dubultais "take-out" metiens, ļaujot pretiniecēm nozagt vienu (5:7). Pirms 10. enda spējam pietuvoties rezultātā līdz -1 (6:7), bet pēdējā endā neizdodas pretinieces piespiest uz kļūdu, līdz ar to pie rezultāta 6:9 tiek paspiestas rokas.

"Spēks šodienas spēlē pietika, tādā ziņā nebija problēmas. Arī bija pārliecība un sajūta, ka tā ir mūsu spēle, kas ir uzvarama. Bija sajūta, it sevišķi spēles pirmajā pusē, ka ASV komanda baidās, ka mēs varam sapīt spēli un likt viņām spēlēt sarežģīti. Viņas ņēma nost visus sargus jau no otrā enda. Pa daudz pašām tās kļūdas un nepaņēmām tos punktus, kurus varējām paņemt, jo tieši tie mums arī pietrūka," saka Latvijas izlases spēlētāja Ievas Krusta.

Uz šo brīdi kopvērtējuma augšgalā ar sešām uzvarām septiņās spēlēs atrodas Zviedrija, kura vienīgo zaudējumu guva šī čempionāta atklāšanas spēlē. Savukārt kopvērtējuma pēdējās ailes dala Latvija un Somija. Kura no šīm pakāpsies augstāk, uzzināsim jau rīt.

Rītdien, 21.martā mūsu izlase plkst. 10:00 tiksies ar Japānu, kura pēc 13 spēļu kārtām iekrājusi trīs uzvaras septiņās spēlēs. Savukārt plkst. 15:00 Latvijai būs jātiekas tiešajām konkurentēm – Somiju, kuras šodien tika pie pirmās uzvaras.

Latvijas izlases sastāvs: Iveta Staša-Šaršūne, Santa Blumberga, Ieva Krusta, Evelīna Barone, Tīna Siliņa, treneris Kārlis Smilga, trenera asistents Roberts Krusts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!