Foto: © VANOC/COVAN
Latvijas kērlinga izlase Eiropas čempionātā jauktajām komandām, kas notiek Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, cer aizkļūt vismaz līdz ceturtdaļfinālam, informē Latvijas Kērlinga federācijas (LKF) preses dienests.

Čempionātā piedalīsies 25 Eiropas valstu spēcīgākās komandas. Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs 2010./2011. gada sezonas Latvijas čempionāta uzvarētāji jauktajām komandām – SK "OB MIX" (Ansis Regža, Dace Regža, Renārs Freidensons un Evita Regža).

Latvijas komanda ir ielozēta zilajā grupā kopā ar 2010. gada Eiropas vicečempioni Šveici, Dānijas, Ungārijas, Čehijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Turcijas izlasēm. Pirmā spēle Latvijas izlasei paredzēta svētdien, 2. oktobrī, pret Igaunijas izlasi.

"Grupa šķiet tiešām laba, jo reāli ir kādas sešas komandas, kura viena otro var pārspēt," saka Latvijas izlases skips Ansis Regža. "Pretinieki ir nopietni un labi pazīstami, tā kā grupā ir Eiropas čempionātu dalībnieki no Ungārijas, gan junioru līmeņa Eiropas čempioni no Čehijas. Nevar jau arī aizmirst Dānijas izlasi, kura 2010. gada Eiropas jaukto komandu čempionātā izcīnīja sudraba medaļas un turklāt vēl šogad viņi spēlēs savās mājās."

Latvijas komandas mērķis ir iekļūt labāko astotniekā. "Maksimālā programma, ko esam izvirzījuši, būtu iekļūšana ceturtdaļfinālā," saka Regža. "Lai to izdarītu, būs nepieciešamas, pēc manām domām, vismaz piecas uzvaras. Tad varēsim teikt, ka esam ļoti labi nospēlējuši. Minimālais mērķis ir izcīnīt vismaz trīs uzvaras. Ļoti svarīga būs pirmā spēle ar Igaunijas komandu, kuru labi pazīstam, bet kura arī labi pazīst mūs. Protams, galvenais uzdevums ir godam parādīt Eiropai Latvijas kērlingu!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!