Latvijas vīriešu kērlinga izlase ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra apakšgrupas pēdējā spēlē.

Latvijas izlase turnīra septītajā mačā ar rezultātu 5:8 zaudēja Slovēnijai, cīņai noslēdzoties pēc deviņiem endiem.

Piektdien latvieši sāks "play-off" turnīru un cīnīsies par ceļazīmi uz augstāko divīziju.

"Neizmantoto iespēju spēle. Visu spēli veidojām uz lielo punktu endu, bet savs izpildījums neļāva paņemt nepieciešamos punktus. Pretiniekam izdevās paglābties un izmantot savas iespējas," Latvijas Kērlinga asociācija (LKA) citē komandas trenera Kārļa Smilgas teikto.

Jau ziņots, ka iepriekšējās grupas cīņās Latvija uzvarēja Portugāles un Nīderlandes komandas (10:8 un 7:6), svētdien ekstraendā ar 4:6 atzina francūžu pārākumu, pirmdien ar 12:5 pārspēja Ungāriju un otrdien ar 9:2 Beļģiju, bet trešdien - ar 12:7 Austriju.

Ar piecām uzvarām septiņās spēlēs Latvijas izlase savā grupā ieņēma trešo vietu.

Labākās trīs katras grupas komandas kvalificēsies "play-off" kārtai. Abu grupu pirmo vietu ieguvēji automātiski nokļūs pusfināla spēlē, bet pārējās izlases vienā mačā, tiekoties vienas grupas otrajai komandai ar otras grupas trešo vienību, noskaidros pārējos divus pusfinālistus. Abi finālisti nodrošinās tiesības savai valstij startēt nākamā gada Eiropas čempionāta A divīzijā.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Mārtiņš Trukšāns (skips), Jānis Klīve, Arnis Veidemanis, Sandris Buholcs, Aivars Avotiņš un treneris Kārlis Smilga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!