Zaudējumu Eiropas čempionāta B divīzijas trešajā spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vīriešu kērlinga izlase, kas ekstraendā atzina Francijas komandas pārākumu, ziņo Latvijas Kērlinga asociācija (LKA).

Pirmajās divās spēlēs Latvijas kērlingisti uzvarēja Portugāles un Nīderlandes komandas, bet svētdien ekstraendā ar 4:6 nācās atzīt francūžu pārākumu.

"Pārbaudījumu sagādāja ledus. Salīdzinoši ar vakardienu, bija novērojamas joslas, kas slīdēja ātrāk vai lēnāk. Ledus bija pateicīgāks pretiniekiem, kas vairāk izpildīja izsišanas metienus, kuri tika realizēti praktiski nekļūdīgi," pēc mača sacīja Latvijas izlases treneris Kārlis Smilga. "Tiklīdz spēli pārslēdzām agresīvākas spēles virzienā guvām nepieciešamos punktus, taču ne pietiekoši, lai gūtu uzvaru. Cīņa bija līdz pēdējam akmenim ekstra endā. Apkoposim spēkus, un būsim gatavi nākamajām spēlēm."

Šodien Latvijas izlase tiksies ar Ungāriju, otrdien - ar Beļģiju, trešdien - ar Austriju un ceturtdien - ar Slovēniju.

B divīzijas B grupā startē Austrija, Beļģija, Francija, Latvija, Nīderlande, Portugāle, Slovēnija, Ungārija, bet A grupā - Anglija, Igaunija, Īrija, Lietuva, Slovākija, Somija, Ukraina un Velsa.

Labākās trīs katras grupas komandas kvalificēsies "play-off" kārtai. Abu grupu pirmo vietu ieguvēji automātiski nokļūs pusfināla spēlē, bet pārējās izlases vienā mačā, tiekoties vienas grupas otrajai komandai ar otras grupas trešo vienību, noskaidros pārējos divus pusfinālistus. Abi finālisti nodrošinās tiesības savai valstij startēt nākamā gada Eiropas čempionāta A divīzijā.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Mārtiņš Trukšāns (skips), Jānis Klīve, Arnis Veidemanis, Sandris Buholcs, Aivars Avotiņš un treneris Kārlis Smilga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!