Foto: F64
Otrdien ar 11:3 pārspējot Austriju, Eiropas čempionāta B grupas pusfināla ir iekļuvusi Latvijas vīriešu kērlinga izlase, informē Latvijas Kērlinga asociācijas preses dienests.

Jau ar pirmo endu, izcīnot četrus punktus, Latvija parādīja, ka ir spēles favorīte. Vēl divi punkti nākamajā endā, un iegūts ļoti solīds pārsvars – 6:0. Arī turpinājumā austriešiem netika dotas iespējas atspēlēties, un, pārtraukumā ejot, rezultats bija jau 9:1. Spēles otrajā puse nekādas paviršības netika pieļautas un Austija tika pārspēta ļoti pārliecinoši – 11:3.

Līdz ar šo panākumu mūsu puiši nodrošinājuši vietu B grupas pusfinālā.

Trešdien Latvijas valstvienība aizvadīs grupu turnīra pēdējo cīņu pret Horvātiju, kas līdzšinējās sešās spēlēs guvusi tikai vienu uzvaru, kad tehniskais zaudējums par neierašanos uz spēlēm tika piešķirts Bulgārijai.

Uzvaras gadījumā Latvija ieņems pirmo vietu grupā, kas nodrošinās labāku vietu pusfinālā.

Dāmu komandai otrdien bija jāaizvada tikai viena, bet ļoti nozīmīga spēle – pret grupas pastarīti Nīderlandi. Pretinieces šajā čempionātā vēl nebija izcīnījušas nevienu uzvaru, savukārt mūsu spēlētājām uzvara pavērtu labas izredzes saglabāt vietu Eiropas čempionāta A grupā arī nākamgad un pacīnīties par vienu no astoņām ceļazīmēm uz 2011. gada Pasaules čempionātu.

Pēc līdzīgā sākuma (2:2 pēc diviem endiem) pirmais izrāviens izdevās Latvijai, kas trešajā endā panāca trīs punktu pārsvaru. Sāncenses piektajā endā spēja atgūt tikai vienu punktu, kas, ejot pārtraukumā deva mūsu spēlētājām divu punktu pārsvaru – 5:3.

Uzreiz pēc pārtraukuma Latvijai izdevās izcīnīt vēl divu punktu pārsvaru un iegūto pārsvaru nosargāt līdz pat spēles beigām – 8:5. Pēc šī panākuma Latvija ieņem dalītu septīto vietu 10. komandu konkurencē.

Trešdien Latvijas sieviešu kērlinga izlase aizvadīs grupu turnīra divas noslēdzošās spēles pret Vāciju un Dāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!