Foto: Publicitātes foto
Latvijas vīriešu kērlinga izlase trešdien Zviedrijā kvalificējās cīņai par vietu Eiropas čempionāta B divīzijas pusfinālā.

Trešdienas cīņā latvieši ar 12:7 uzvarēja Austriju, tiekot pie sava piektā panākuma sešos mačos. Ceturtdien atlikusi vēl pēdējā grupas spēle pret pastarīti Slovēniju, taču jau pirms tās izlase nodrošinājusi iespēju cīnīties par vietu Eiropas elitē.

Vīriešu izlase spēlē ar Austriju nozaga pirmo endu, bet trešajā izcīnīja trīs punktus, izvirzoties vadībā ar 4:1. Lai arī austrieši pirms došanās lielajā pārtraukumā pietuvojās līdz -1 (3:4), tomēr jau pēc tā Latvija izcīnīja piecus un izrāvās lielākā vadībā ar 9:3. Austrija gan nepadevās un pie lieliskas spēles atguva četrus punktus (7:9), taču Latvijas izlasei rokas nenodrebēja, un ar trīs punktiem astotajā endā spēle tika noslēgta.

Cīņu par vietu pusfinālā Latvijas izlase aizvadīs piektdien.

Tikmēr Eiropas čempionāta A divīzijā Latvijas dāmu komanda trešdien piedzīvoja neveiksmi arī noslēdzošajās divās cīņās - 2:7 Dānijai un 7:9 Ungārijai. Ar deviņām neveiksmēm deviņos mačos komanda palika pēdējā un nākamajā sezonā atgriezīsies B divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!