Foto: LOK/Mikus Kļaviņš

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas sēdē tika izvērtēti Latvijas olimpiskās komandas "Pekina 2022" sportistu starti ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā, informēja LOK.

Sēdes laikā katra Olimpiādē pārstāvētā sporta veida federācija iepazīstināja ar savu atlētu snieguma analīzi un pašnovērtējumu. Uzklausot federāciju pārstāvju ziņojumus un rezultātu analīzi, LOK izpildkomiteja novērtēja kopējo Latvijas sportistu sniegumu Pekinā kā labu.

"Starti Pekinā apliecina - ziemas sporta veidos notiek paaudžu maiņa, un patlaban cerīgi varam raudzīties nākotnē. Jaunu jaudu pēdējo divu sezonu garumā ieguva un demonstrēja kamaniņu sports," teica LOK prezidents Žoržs Tikmers. "Likumsakarīgi, ka tieši viņu komanda no Pekinas atgriezās ar bronzas medaļām. Lielāko progresu salīdzinājumā ar iepriekšējām olimpiskajām spēlēm demonstrēja slēpotāji, uzrādot vēsturiski vislabāko Latvijas slēpotāju sniegumu olimpiskajās spēlēs. Šajā sporta veidā ir redzama izaugsme. Diemžēl biatlonā, skeletonā un bobslejā sportisti nesasniedza prognozētos rezultātus, tomēr ņemot vērā, ka 32 sportistiem šīs bija debijas spēles, kopumā olimpiskās komandas sniegumu vērtējam kā labu."

Jau vēstīts, ka Latvija Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja vienu medaļu, to paveicot kamaniņu sporta stafetes komandai.

LOK valdei vienojoties ar olimpisko ziemas sporta veidu federācijām, tika uzdots noteikt katrai federācijai piešķiramās LOV sastāvu kvotas atbilstoši sportistu sasniegtajiem rezultātiem, motivācijai un iespējām izpildīt kvalifikācijas prasības XXV ziemas olimpiskajās spēlēs Milānā – Kortīnā 2026.gadā, un ņemot vērā LOK budžetā šim mērķim pieejamo finansējumu.

LOV ziemas sporta veidu sastāvu kvotu sadalījums tiks izskatīts LOK Izpildkomitejas sēdē 2022. gada 13. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!