Foto: F64
Latvijas sieviešu kērlinga izlase ceturtdien Igaunijā uzvarēja Itāliju Eiropas čempionāta A divīzijas spēlē un ceturto reizi kvalificējās pasaules čempionātam.

Itāliju latvietes pārspēja ar rezultātu 11-7, meistarsacīkstes noslēdzot augstajā piektajā vietā, kas ir latviešu labākais rezultāts vēsturē.

Latvijas dāmas izšķirošo izrāvienu veica astotajā endā, kad ar četriem gūtiem punktiem no 7-6 panāca 11-6. Mačs noslēdzās pēc devītā enda, kad rezultāta tablo vēstīja 11-7 latviešu labā.

Latvijas izlase ar četrām uzvarām deviņās spēlēs šobrīd grupā ieņem sesto vietu, tādējādi arī nākamajā gadā spēlēs Eiropas čempionāta A divīzijā, kā arī spēkosies pasaules čempionātā.

Pasaules čempionāts kērlingā sievietēm norisināsies nākamā gada martā Dānijā, bet vīri par čempiona godu cīnīsies Kanādā.

Latvijas sieviešu izlase pasaules čempionātā spēlēja arī 2010., 2013. un 2014. gadā, visas trīs reizes ieņemot 12. vietu.

Pirmajā spēlē Latvijas kērlingistes ar 8-11 piekāpās Somijai, kam sekoja uzvara ar 8-6 pret Dānijas komandu, bet tad tika piedzīvots zaudējums 7-8 pret Krieviju. Pēc tam šīs nedēļas ievadā sekoja vēl viena neveiksme ar 4-7 pret Zviedriju, panākums pret Skotiju ar 9-7 un zaudējums ar 5-10 Vācijai. Savukārt trešdien latvietes ar rezultātu 2-9 pārliecinoši piekāpās Šveicei, bet ar 7-4 pārspēja Čehiju.

Vispirms A divīzijā desmit komandas aizvadīs viena apļa sacensības, bet pēc tam četras labākās turpinās cīnīties par Eiropas čempioņu titulu.

Latvijas sieviešu izlasi Eiropas čempionātā pārstāvēja Iveta Staša-Šaršūne (skips), Santa Blumberga, Ieva Krusta, Evelīna Barone un Tīna Siliņa, bet komandas treneris ir Kārlis Smilga.

Savukārt līmeni zemākajā B divīzijā Latvijas vīriešu izlase trešdien ar rezultātu 11-8 pārspēja Slovākiju, tādējādi iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Ar piecām uzvarām septiņās spēlēs Latvijas sportisti apakšgrupā ieņēma trešo vietu un turpinās cīņu par ceļazīmi uz A divīziju.

Latvijas vīriešu izlasi Eiropas čempionātā pārstāv Ritvars Gulbis (skips), Raivis Bušmanis, Aivars Avotiņš, Anrijs Mikus Briežkalns un Kristaps Vilks, bet komandas treneris ir Roberts Krusts.

Pērn Eiropas čempionātā Latvijas sieviešu izlase sasniedza B divīzijas finālu, kur gan zaudēja Somijai un neieguva tiesības piedalīties pasaules čempionātā. Tiesa, fināla sasniegšana ļāva kvalificēties A divīzijas turnīram. Savukārt vīrieši nepārvarēja B divīzijas grupu turnīru.

Pagājušā gada decembrī Latvijas sieviešu kērlinga izlase startēja arī Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijā, taču pie ceļazīmes uz Olimpiādi netika.

2013. gadā dāmas A divīzijā ieņēma septīto vietu, bet kungi palika astotie, izcīnot līdz šim augstākās vietas A divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!