Foto: LETA

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotā un virzītā pieprasījuma, Ministru kabineta sēdē otrdien pieņemts lēmums piešķirt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" 413 347 latu apmērā, lai nodrošinātu Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas nacionālās vīriešu hokeja izlases sportistu sagatavošanās procesu 2014.gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos, informēja IZM.

"Pēdējā laikā mūsu sportisti ir sagādājuši ļoti daudzus patīkamus brīžus līdzjutējiem un izcīnījuši arī medaļas. Profesionālie sportisti ir ne tikai piemērs jaunajai paaudzei un sportistiem junioriem, ar savu darbību viņi popularizē veselīgu dzīves veidu, bet ar saviem panākumiem pasaules līmeņa sacensībās nes Latvijas vārdu pasaulē. Tāpēc valstij jānodrošina, ka mūsu komanda var pienācīgi sagatavoties Šočiem," uzsver izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

"Lai sistēmiski un plānoti atbalstītu mūsu sportistus un visu sporta nozari, būtu jāpanāk, ka līdzekļi sportistu dalībai sacensībās, kā arī apbalvojumiem par augstajiem sasniegumiem tiek savlaicīgi plānoti bāzes budžetā. Diemžēl pašlaik tas pārsvarā notiek pieprasot finansējumu no līdzekļiem neparedzētājiem gadījumiem, kas nav pareiza prakse," uzskata ministrs.

"Latviju 21. Ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos  pārstāvēs visu laiku spēcīgākā komanda ar spilgtiem komandas līderiem, kas būs nopietni konkurenti ikvienas valsts sportistiem un cīnīsies par augstām vietām pasaules sporta elitē. Turklāt Latviju jau ceturto reizi Olimpiskajās spēlēs pārstāvēs hokeja valstsvienība.

Tieši tāpēc valsts finansiālais atbalsts tieši šobrīd ir ļoti nozīmīgs, jo tas garantē sportistu pilnīgāku sagatavošanās programmu, nodrošinot dalību pirmsolimpiskajā treniņu nedēļā jau Sočos,  kā arī veicot  hokeja izlases dalību valstvienību pārbaudes spēlēs un nodrošinot spēlētāju  līgumu apdrošināšanu," norāda Žoržs Tikmers, Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs un olimpiskais vicečempions.

SIA "Latvijas Olimpiskā vienība" un biedrībai "Latvijas Hokeja federācija", lai nodrošinātu Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas nacionālās vīriešu hokeja izlase sportistu pilnvērtīgu un konkurētspējīgu sagatavošanos 2014.gada gaidāmajām Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos bija nepieciešami papildus 294 187 lati un 119 160 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!