Foto: Publicitātes foto
Zviedrijas ziemeļu pilsētā Pīteo aizvadītajā nedēļas nogalē pasaules čempionāta orientēšanās sportā ar slēpēm vidējās distances sacensībās latvietis Nauris Raize izcīnīja 19. vietu, bet Latvijas vīriešu stafetes komanda ierindojās 10. pozīcijā, informēja Latvijas Orientēšanās federācija.

Stafetes sacensībās Latvijas vīru komandas sastāvā stabili pirmo etapu veica Raivo Kivlenieks, stafetes maiņā ierodoties sestajā vietā. Otrajā etapā distancē devās Andris Jubelis, kurš distances sākumā saplēsa nūju, kuras maiņa laika izteiksmē maksāja aptuveni piecas minūtes. Pēc tā Latvijas komanda atkāpās uz devīto vietu, taču Raizi pēdējā etapā apsteidza arī bulgārs, kas finišā deva 10. vietu.

Vidējā distancē dalībniekiem bija ļoti tehniska, kas ļāva arī ne tik ātriem slēpotājiem cīnīties par augstām vietām. Vīru konkurencē to pierādīja šveicietis Džions Šneiders, finišējot trešajā vietā, kas ir sportista pirmā pasaules čempionāta godalga. Uzvaru pēdējos distances metros izcīnīja zviedrs Ēriks Rosts, kuram tas bija otrais zelts šajā čempionātā. Raize distanci veica bez būtiskām kļūdām un uzvarētājam piekāpās par nepilnām trim minūtēm, lai gan čempionāta sākumā bija apslimis. 24. vietā ierindojās Raivo Kivlenieks, bet 29. vieta – Andrim Jubelim.

Dāmu konkurencē lieliski distanci sāka Līga Valdmane, kura pēc pirmā no trim izkliedes apļiem atradās augstajā 11. vietā, taču pēc tam pieļāva kļūdu, kas liedza noturēties labāko divdesmitniekā:

"Pirmais aplis bija ļoti labs, turējos līdzi, tad otrā apļa sākumā sakļūdījos izbraucot pa taisno, nevis pa iebrauktajām špūrēm. Pazaudēju grupiņu un klāt vairāk netiku, ātrums arī samazinājās. Vēl nākamajā aplī daudz zaudēju kartes maiņā, nevar to ātri ievietot," skaidroja Valdmane.

Pārliecinošā vadībā distances beigu daļā bija izvirzījusies zviedriete Tūve Aleksandersone, taču piedzīvoja kritienu dažus kontrolpunktus pirms beigām. Tur viņu apsteidza krieviete Marija Kečkina, kura līdz finišam arī noturēja pārsvaru. Valdmanei finišā 24. vieta, astoņas minūtes 29 sekundes aiz uzvarētājas.

Pasaules junioru čempionātā labākais rezultāts Artai Renātei Rullei - 30. vieta. 31. vieta Monikai Badunai, bet puišu konkurencē 35. un 37. vieta attiecīgi Emīlam Zērnim un Viesturam Veitam.

Eiropas jauniešu čempionātā labāko Latvijas komandas rezultātu individuālajās sacensībās uzrādīja Uģis Beķeris, finišējot 14. vietā. Meiteņu konkurencē 18. vieta Kristīnei Brunerei, 20. vieta Aijai Denijai Trēziņai, 23. vieta Elīzai Madsenai, 26. vieta Annai Emīlijai Sutai.

Eiropas jauniešu čempionātā piektajā vietā finišēja Latvijas meiteņu komanda ar Kristīni Bruneri, Aiju Deniju Trēziņu un Annu Emīliju Sutu sastāvā. Uzvarētājām krievietēm meitenes piekāpās par gandrīz 15 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!