Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē notikušais "Baltijas kauss kērlingā 2011", kurā piedalījās sešas vīriešu un četras sieviešu komandas, noslēdzies ar Latvijas dubultuzvaru, turklāt pirmoreiz turnīrā triumfēja mūsu vīriešu izlase.

"Baltijas kausā kērlingā 2011" piedalījās komadas no četrām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas.

Sieviešu konkurencē panākumus visās trijās pamatturnīra spēlēs izcīnīja Latvija-3, aiz sevis atstājot Latvija-1, Latvija-2 un Igaunijas komandu.

Pusfinālā gan augstāk stāvošās komandas piedzīvoja zaudējumus: Latvija-3 ar 4:6 atzina Igaunijas pārākumu, savukārt Latvija-1 ar 7:8 piekāpās Latvija-2 komandai.

Finālā Latvija-2 pārliecinoši ar 9:3 sešos endos pārspēja Igaunijas vienību, bet cīņā par bronzas medaļām ar 7:6 pārāka bija Latvijas trešā komanda.

Vīriešu konkurencē četras uzvaras piecās spēlēs izcīnīja Latvija-2 komanda, otrajā vietā atstājot Latvija-1 komandu, kas, tikai pateicoties uzvarām savstarējās spēlēs, apsteidza Igaunijas un Krievijas komandas (visām trijām trīs uzvaras un divi zaudējumi).

Piekto un sesto vietu ieņēma attiecīgi Lietuva un Latvija-3.

Izšķirošajās cīņās nekādi pārsteigumi nenotika un komandas saglabāja pamatturnīrā ieņemtās vietas. Cīņā par pirmo vietu Latvija-2 sešos endos ar 8:2 pārspēja Latvija-1, trešo vietu izcīnīja Igaunija, kas ar 7:4 pārspēja Krievijas komandu, bet piekto vietu ieņēma Lietuva, kas ar 7:5 pēdējā endā izrāva uzvaru pret Latvija-3 komandu.

Baltijas kauss kērlingā tiek rīkots jau sesto gadu pēc kārtas, un tajā tiek aizcinātas piedalīties Baltijas jūrai pugulošo valstu komandas. Šīs ir lielākās reģionālās sacensības pēc Eiropas čempionāta.

Baltijas kausa izcīņas kopvērtējums:
Vīrieši:

1. Latvija-2 (skips Kārlis Smilga)
2. Latvija-1 (skips Ansis Regža)
3. Igaunija (skips Martins Lills)
4. Krievija (skips Aleksandrs Orlovs)
5. Lietuva (skips Tads Viskupaitis)
6. Latvija -3 (skips Mārtiņš Trukšāns)

Sievietes:
Latvija-2 (skips Iluta Linde)
Igaunija (skips Kristīne Lilla)
Latvija-3 (skips Iveta Staša-Šaršūne)
Latvija-1 (skips Ineta Mača)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!