Foto: EPA/LETA
Latviešu izcelsmes amerikāņu daiļslidotājs Lukass Kaugars no nākamās sezonas gatavojas pārstāvēt Latviju, sportists pavēstījis savā mājaslapā internetā.

"Man ir fenomenāla iespēja turpināt savu daiļslidotāja karjeru, pārstāvot Latviju - manu izcelsmes valsti, kas ir tuva un dārga manai sirdij," portālā "gofundme.com" paudis Kaugars, kur viņš sācis publisku līdzekļu vākšanu un jau saņēmis 1570 dolāru (1400 eiro). "Mans mērķis šai sezonai ir piedalīties Eiropas un pasaules čempionātos."

Kā vēstīts sportista mājaslapā, 2012.gadā viņš izcīnījis piekto vietu ASV junioru čempionātā, bet pērn ierindojies 15.vietā pieaugušo konkurencē.

Tāpat Kaugars pašlaik mācās Kolorādo Universitātē, un nākotnē viņš vēlas kļūt par ortopēdijas ķirurgu.

Tomēr nākamajā gadā Kaugaram par dalību Eiropas čempionātā gaidāma sīva cīņa, jo par to cīnīsies arī talantīgais Deniss Vasiļjevs, kurš augustā svinēs 16. dzimšanas dienu. Šī gada Eiropas meistarsacīkstēs Vasiļjevs vēl nevarēja piedalīties, jo bija pārāk jauns. Pērn pasaules junioru čempionātā viņš izcīnīja astoto vietu, bet šogad jau ierindojās par pozīciju augstāk.

Janvārī gaidāmajā nākamā gada Eiropas čempionātā Latvijai vīriešu konkurencē būs tikai viena vieta, bet dāmu konkurencē varēs sacensties divas sportistes, ko šogad Angelina Kučvaļska nopelnīja par sensacionāli izcīnīto septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!