Foto: Publicitātes attēls

Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna ceturtdien Zviedrijā izcīnīja 45.vietu pasaules čempionāta sacensībās milzu slalomā, viņas māsa Evelīna bija 51.pozīcijā, bet par čempioni tika kronēta Petra Vlhova no Slovākijas.

Vlhova pēc pirmā brauciena bija otrā, bet otrajā uzrādīja trešo ātrāko laiku, kas summā ļāva kļūt par čempioni.

Otro vietu ieņēma vāciete Viktorija Rebensburga, kura Vlhovai divu braucienu summā zaudēja 0,14 sekundes, bet trešā bija titulētā amerikāniete Mikaēla Šifrina, kura bija 0,38 sekundes lēnāka par slovākieti.

Pašlaik 23 gadus vecā Vlhova kļuvusi par pirmo Slovākijas kalnu slēpotāju, kura kronēta par pasaules čempioni. Viņas kontā līdz šim bija divas sudraba medaļas - aizpērn komandu sacensībās un šogad Alpu kombinācijā.

L.Gasūnai Vlhovai divu braucienu summā zaudēja 12,02 sekundes, kas viņai deva 45.vietu, bet E.Gasūna atpalika 14,75 sekundes, ierindodamās 51.pozīcijā starp 54 kalnu slēpotājām, kuras finišēja abos braucienos. L.Gasūna par savu sniegumu tika pie 99,53 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktiem, bet E.Gasūnai bija 122,14 FIS punkti.

Pirmajā braucienā startēja 98 kalnu slēpotājas, otrajam braucienam kvalificējoties labākajām 60 sportistēm. Vēl no latvietēm Liene Bondare pirmajā braucienā bija 62.vietā, bet Agense Āboltiņa ieņēma 64.pozīciju. Bondarei līdz pirmajam sešdesmitniekam pietrūka 0,51 sekunde.

Tāpat ceturtdien norisinājās kvalifikācija milzu slalomā vīriem, kur Žaks Gedra ieņēma sesto vietu. Viņš bija ātrākais otrajā braucienā, kvalifikācijas uzvarētājam Akselam Lindkvistam no Zviedrijas summā zaudējot 1,19 sekundes. Gedras sniegums tika novērtēts ar 26,75 FIS punktiem, kas latvietim ir sestais labākais rezultāts karjerā.

Tikmēr Elvis Opmanis ieņēma 33.vietu (52,76 FIS punkti), Miks Zvejnieks bija 37.pozīcijā (58,34 FIS punkti), bet Daniels Loss ierindojās 58.vietā (96,81 FIS punkts).

Pamatsacensībās vieta garantēta 50 sportistiem, bet vēl tikpat ceļazīmes tika sadalītas kvalifikācijā, no kuras automātisku ceļazīmi izcīnījuši 25 labākie kalnu slēpotāji.

Pasaules čempionātā kalnu slēpošanā piedalās kopā astoņi Latvijas sportisti.

Planētas meistarsacīkstes norisinās Orē, kur kalnu slēpošanas mači iekļauti arī Stokholmas-Ores 2026.gada ziemas olimpisko spēļu kandidatūras pieteikumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!