Foto: F64
Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) aicina skolas pieteikties 17. Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādei, kas notiks šā gada 4. un 5.februārī Ērgļos un kurā skolēni mērosies spēkiem sešos ziemas sporta veidos.

Savukārt no 3. līdz 5.martam Siguldā notiks sacensības kamaniņu sportā.

Sacensības, ko LOK jau 17. reizi rīko sadarbībā ar Ērgļu novada domi, notiks septiņos sporta veidos – jau minētajā kamaniņu sportā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un slidošanā.

Sporta skolotāji dalībniekus var pieteikt LOK interneta vietnē līdz 1.februārim.

"Jaunatnes olimpiāde ir vienīgais kompleksais sporta pasākums Latvijā, kurā mūsu jaunā paaudze var izbaudīt olimpisko gaisotni un nostiprināt olimpiskos ideālus, kas ir labs sākums lielo olimpisko mērķu sasniegšanai," uzskata LOK prezidenta Aldonis Vrubļevskis.

Vrubļevskis ir pārliecināts, ka LOK un sporta federācijas darīs visu, lai Jaunatnes olimpiāžu tradīcijas turpina vēl dziļāk iesakņoties Latvijas sporta dzīvē un ieņem sporta sacensību kalendāros stabilu vietu.

Jau ziņots, ka 2010.gadā 37 pilsētas un novadi apvienoja 1073 Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes dalībniekus no 110 skolām, kas startēja Ērgļos un Siguldā. Lielākais dalībnieku skaits bija slēpošanas distancēs, otrs populārākais sporta veids izrādījās snovbords, savukārt trešajā vietā pēc dalībnieku skaita bija kalnu slēpošana.

Skolu konkurencē pirmo vietu ieguva Madonas pilsētas 1.vidusskola aiz sevis atstājot Kusas pamatskolu un Cēsu otro pamatskolu.

1992.gadā Latvijā notika pirmās Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas vasaras sporta veidos, bet pēc diviem gadiem – 1994.gadā, ziemas sporta veidos. Tās notika, balstoties uz Olimpisko spēļu tradīcijām. Pirmo reizi skolas vecuma sportistiem bija nodrošināta līdzdalība sacensības ar atklāšanas un noslēguma ceremoniju, olimpiskās lāpas aizdegšanu un olimpiskā karoga pacelšanu.

2002.gadā Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas pārauga par Latvijas jaunatnes olimpiādi ar vairāk nekā 5000 lielu dalībnieku skaitu no visas Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!