Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) kopā ar dažām sporta veidu federācijām atklātā vēstulē aicina atcelt ierobežojumus sporta treniņiem un sacensībām ārpus telpām.

Vēstule adresēta Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam, Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam, Izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai, Veselības ministram Danielam Pavļutam un Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijai

"Mēs katru dienu dzirdam Latvijas pazīstamāko infektologu un epidemiologu aicinājumus iet ārā no telpām un nodarboties ar sportu, jo nekādas infekcijas pārneses ārtelpās sporta treniņos un sacebsībās nav iespējamas. Taču nepamatoti ierobežoumi jebkādas sacensības rīkot ums liedz," teikts vēstulē. "Nav nekāda pamatojuma, kādēļ nebūtu iespējams rīkot sacensības slēpošanā, biatlonā, orientēšanās sportā ar slēpēm, skriešanas, ziemas triatlona un motosporta sacensības.. Šogad, kad sniega ir pietiekami, pilnvērtīgus treniņus un sacensības liedz rīkot nepārdomāti ierobežojumi. Treneriem grūti motivēt jauniešus trenēties ausgtiem sasniegumiem bez iespējām salīdzīnāt un pārbaudīt sagatavotību. Grūti nodrošināt godīgas atlases principu ievērošanu dalībai valsts izlasēs. Cieš Latvijas sporta organizatori. Šoziem Latvijā plānotās starpautiskās sacensības atceltas vai pārceltas uz kaimiņvalstīm."

"Aicinām nekavējoties atcelt ierobežojumus sporta treniņiem un sacensībām dabā, ārpus telpām, saskaņojot epidemioloģiskās prasības," aicina vēstules autori.

Vēstuli paraktījuši LSFP prezidents Einars Fogelis, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomitejas loceklis Pēteris Apinis, Latvijas Orientēšanās federācijas prezidents Dagnis Dubrovskis, Latvijas Biatlona federācijas viceprezidents Gundars Upenieks, Latvijas Slēpošanas federācijas prezixdents Dinārs Doršs, Latvijas Triatlona federācijas prezidents Aigars Strauss, Latvijas Motosporta federācijas prezidents Mārtiņš Lazdovskis un Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs.

Latvijas Sporta federāciju padomes atklātā vēstule

Lai pastiprinātu cīņu ar Covid-19 izplatību, Latvijā ārkārtējā situācija šobrīd ir pagarināta līdz 6. aprīlim, bet tā stājās spēkā jau 2020. gada 9. novembrī. Šobrīd ārkārtējās situācijas laikā sporta treniņi (nodarbības) grupās var notikt tikai ārpus telpām ne vairāk kā 10 cilvēkiem (neskaitot treneri un sporta personālu), bet netiek izmantotas kopīgās ģērbtuves. Telpās treniņi nenotiek, nestrādā trenažieru zāles un nevar doties uz klubu trenēties individuāli

Trenēties iekštelpās, neievērojot ierobežojumus, var Latvijas pieaugušo izlases, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportisti, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu pieaugušie sportisti, Murjāņu sporta ģimnāzijas un augstas klases sportistu sagatavošanas centru audzēkņi, kā arī tādi Latvijas jauniešu un junioru izlašu sportisti, kuri gatavojas dalībai attiecīgā vecuma Eiropas vai pasaules čempionātā.

Tāpat šobrīd aizliegt organizēt sporta pasākumus, bet atļautas tikai komandu sporta spēļu starptautiskās un augstāko līgu sporta sacensības, kurās piedalās tikai profesionāli sportisti, ja tās norisinās bez skatītājiem. Atļauts arī organizēt starptautisko olimpisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautās sporta sacensības (tai skaitā pirms sacensībām paredzētos oficiālos treniņus) izlašu sportistiem, ja tās norisinās bez skatītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!