Foto: Reuters/Scanpix
Olimpiskā čempione un septiņkārtējā pasaules čempione distanču slēpošanā norvēģiete Terēza Juheuga saņēmusi 13 mēnešu diskvalifikāciju par dopinga pārkāpumiem tā saucamajā "lūpu krēma lietā".

Juheugas dopinga analīzēs tika atrasta aizliegtā viela klostebols, kas ir anaboliskais steroīds un pieder augstākajai aizliegto vielu klasei. Pati slēpotāja pēc pieķeršanas norādīja, ka aizliegtā viela, visticamāk, bijusi lūpu krēma sastāvā. Arī sportistes un Norvēģijas komandas ārsts Fredriks Bendiksens apliecinājis, ka nopircis šo krēmu sportistei. Uz krēma iepakojuma nebija nekas minēts par aizliegto vielu klātbūtni.

Juheugas lietas izmeklēšanā noskaidrots, ka aizliegtās vielas koncentrācija sportistes organismā bija 13 nanogrami mililitrā, kas atbilst Juheugas un ārsta skaidrojumiem.

Sportistes pārstāvji lietas laikā uzstāja, ka viņa neapzināti lietojusi šo vielu, tādējādi sodam ir jābūt 12 mēneši. Savukārt Norvēģijas Antidopinga aģentūra vēlējās 14 mēnešu diskvalifikāciju, bet Norvēģijas Olimpiskā komiteja pieņēma atstādināt Juheugu no sporta uz 13 mēnešiem.

Slēpotājas diskvalifikācija stājās spēkā 2016. gada 18. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!