Foto: Sputnik/Scanpix

Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS), iepazinusies ar Maklārena ziņojuma rezultātiem, piespriedusi pagaidu diskvalifikāciju četriem titulētiem Krievijas distanču slēpotājiem, ieskaitot 2014. gada Soču olimpisko spēļu čempionu 50 km distancē Aleksandru Ļegkovu, apstiprinājusi Krievijas Slēpošanas federācija.

Līdz ar Ļegkovu aizliegums piedalīties oficiālās sacensībās piemērots arī trīskārtējam Soču olimpiskajam vicečempionam Maksimam Vilegžaņinam, 2013. gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējam Jevgeņijam Belovam un 2010. gada Vankūveras ziemas olimpisko spēļu bronzas medaļniekam Aleksejam Petuhovam, paziņojusi Krievijas Slēpošanas federācijas (KSF) prezidente Jeļena Vjalbe. Tādējādi šie sportisti nedrīkst piedalīties tradicionālajās gada nogales sacensībās "Tour de Ski", kas šogad Vecgada vakarā sāksies Šveicē un pēc nedēļas noslēgsies Itālijā.

Kā ziņojām, pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas grupas vadītāja Ričarda Maklārena jaunākā ziņojuma FIS ir liegusi kopumā sešiem Krievijas slēpotājiem, Soču olimpisko spēļu dalībniekiem, piedalīties oficiālās sacensībās. KSF informēja, ka izmeklēšana attiecībā uz šiem sešiem sportistiem ir saistīta ar dopinga analīžu konteineru mehāniskiem bojājumiem. Par savu sodu jau paziņojušas Krievijas slēpotājas Jevgeņija Šapovalova un Jūlija Ivanova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!