Foto: DELFI.ee
Starptautisko izmeklētāju rīcībā esošie dokumenti liecina, ka dopinga skandālā ar segvārdu "Ģenerālis" figurē igauņu distanču slēpošanas treneris Mati Alavera, atsaucoties uz drošiem avotiem ziņo "Delfi.ee".

Operācijas "Asins pārliešana" laikā un izmeklēšanā atklājusies Alaveras saistība ar aizdomās turētajiem. Un sarakstēs figurējošais "Ģenerālis", par ko jau ziņojuši iepriekš mediji, ir tieši Alavera.

Februārī, kad pasaules čempionāta laikā sākās dopinga skandāls, vācu izdevums "Süddeutsche Zeitung" ziņoja par kādu cilvēku ar iesauku "Ģenerālis". Tieši "Ģenerālis" esot palīdzējis Kazahstānas slēpotājam Aleksejam Poltoraņinam vienoties ar vācu ārstiem par dopinga mahinācijām. Pats Alavera skandāla laikā esot atradies netālu no pasaules čempionāta mājvietas.

Martā Igaunijas Ģenerālprokuratūra paziņoja, ka pret Alaveru uzsākta lieta un treneris tiek turēts aizdomās dopinga pārkāpumos. Vēlāk Alavera ticis aizturēts Tartu, lai izmeklēšanas interesēs veiktu procesuālas darbības.

Asins pārliešanā un citos dopinga pārkāpumos jau atzinušies igauņu distanču slēpotāji Karels Tamjervs un Algo Kerps. Aizdomās par dopinga pārkāpumiem tiek turēts arī Andreass Vērpalu, skadalozi slavenā Andrusa Vērpalu dēls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!