Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Slidošanas savienība (ISU) ir atcēlusi pagaidu diskvalifikāciju Krievijas ātrslidotājam Pāvelam Kuližņikovam un šorttrekistam Semjonam Jeļistrātovam, kuru analīzēs bija atklāts aizliegtais preparāts meldonijs.

Pēc tam kad abu olimpisko čempionu analīzēs tika atklāts meldonijs, ISU uz izmeklēšanas laiku viņiem piemēroja pagaidu diskvalifikāciju, kas tagad ir atcelta. Sportisti saglabās arī izcīnītās medaļas un titulus, ziņo aģentūra TASS.

Divkārtējam pasaules čempionam Kuližņikovam šī ir iespēja izvairīties no mūža diskvalifikācijas, jo viņš jau ticis pieķerts dopinga lietošanā - 2012. gada pasaules junioru čempionātā Japānā viņa analīzēs atklāja stimulantu metilheksanamīnu un divus gadus sportists aizvadīja diskvalifikācijā. Atkārtota pieķeršana nozīmēt atvadīšanos no sporta uz visiem laikiem.

Kā ziņojām, Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) ir publiskojusi starpizmeklējumu datus par meldoniju, kas no šā gada 1. janvāra ir iekļauts aizliegto preparātu sarakstā. Tagad ir noteikts, ka ir pieļaujama meldonija koncentrācija viens mikrograms uz mililitru sportistu analīzēs, kas nodotas līdz šā gada 1. martam.

Papildu pārbaudes notiks, ja vielas koncentrācija analīzēs, kas ņemtas līdz 1. martam, būs no viena līdz 1,5 mikrogramiem, vai arī ja koncentrācija būs mazāka par vienu mikrogramu analīzēs, kas nodotas pēc pirmā marta.

Pēc 1. janvāra, kad meldonijs tika iekļauts aizliegto preparātu sarakstā, tas konstatēts vairāk nekā 130 sportistu analīzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!