Foto: Publicitātes foto
Latvijas labākais kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks šonedēļ, pēc neierasti gara vasaras pārtraukuma, Itālijas Alpos uzsācis sagatavošanās procesu gaidāmajai 2020./2021. gada kalnu slēpošanas sezonai, ziņo sportista pārstāvis.

Šī gada vasaras sezona Mikam Zvejniekam bija krietni savādāka, gan dēļ Covid-19 ierobežojumiem un sacensību neesamības, gan dēļ tā, ka pērn tika noslēgta vasaras sporta veida skrituļslaloma karjera.

25 gadus vecais kalnu slēpotājs gan daudz nebēdāja – viņš izmantoja iespēju pavadīt vairāk laika ar sev tuvajiem, kā arī krietni biežāk kā ierasts sanācis uzspēlēt golfu. Golfs Zvejniekam ir ļoti tuvs, to apliecina arī viņa apņemšanās startēt "Ski&Golf" pasaules čempionātā, kur uzvarētājs tiek noteikts, kopā ņemot gan braucienu lejup pa kalnu, gan golfa spēli. Vienīgo reizi tur latvietis savulaik startējis ir 2013. gadā, kopā ar vecāko brāli Kristapu.

Zvejnieks arī šogad, neraugoties uz noslēgto karjeru, nepazuda no skrituļslaloma: "Lai arī pats skrituļslaloma sportisko karjeru esmu noslēdzis, arī Covid-19 vasarā izdevās divi ļoti interesanti projekti – konsultēt un apmācīt igauņu kalnu slēpotājus skrituļslalomā, kā arī attālināti darboties ar japāņu sportistiem, attīstot un pilnveidojot viņu prasmes uz skrituļslidām. Protams, arī Latvijas skrituļslaloma sezona izdevās pilnvērtīga, neskatoties uz ierobežojumiem."

Miks, kurš ir otrs vecākais no četriem brāļiem Zvejniekiem, norāda, ka nokļūšana treniņnometnes vietā Alpos pat bija vienkāršāka, jo uz ceļiem ir salīdzinoši mazāka satiksme, tomēr visu laiku jāatceras par sejas masku lietošanu: "Izbraucot no Latvijas un līdz pat Itālijai, jebkurā degvielas uzpildes stacijā, kafejnīcā vai publiskā vietā jālieto sejas maska. Arī esot uz kalna, pie pacēlāja obligāti jālieto maska. Man jau tas kļūst par mazu ieradumu, nav nekādu pretenziju pret šādiem ierobežojumiem, ja tas var veicināt mūsu visu drošību."

Treniņnometni Itālijas kalnu kūrortā Val Senalesā sportists aizvada kopā ar savu komandu "World Racing Academy", kuras sastāvā startē jau vairākus gadus: "Plānojam šeit pavadīt trīs nedēļas, līdz ar to ir daudz laika pielikt tehnikā, ātrumā un citos aspektos!"

Šī sezona, kā norāda arī pats Latvijas kalnu slēpotājs, būs neparedzama un ātrākie būs tie, kuri labāk spēs pielāgoties straujām pārmaiņām un izaicinājumiem sezonas gaitām, jo, ļoti iespējams, pirms tam nospraustie plāni būs jāmaina biežāk kā ierasts.

Zvejnieks, kurš šobrīd ieņem 179. vietu pasaules rangā slaloma disciplīnā šajā sezonā grib turpināt stabili startēt sacensībās, kas pērn izdevās gana veiksmīgi un rezultējās ar TOP30 rezultātu Eiropas kausā, pirmā divsimtnieka vietu pasaules rangā, pirmo reizi izcīnot Latvijas čempiona titulu slaloma un milzu slaloma disciplīnās.

Sportists uzsver: "Šajā sezonā mērķis ir visus šos rādītājus nostiprināt un uzlabot, kā arī aizvadīt veiksmīgu pasaules čempionātu februārī, kur noteikti vēlētos uzlabot savu iepriekš godam izcīnīto 38. vietu slalomā 2019. gada pasaules čempionātā Orē, Zviedrijā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!