Foto: Publicitātes foto

Latvijas kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks ceturtdien Itālijā izcīnīja divas uzvaras slalomā Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās kalnu slēpošanā.

Vispirms Zvejnieks divu braucienu summā bija ātrākais, par 0,29 sekundēm uzvarot Krievijas sportistu Simonu Jefimovu un par 1,39 sekundēm – japāni Rionu Takeuči.

Uzreiz aiz labāko trijnieka palika Zaks Gedra, kurš no Zvejnieka atpalika 1,53 sekundes, bet Kristofers Gulbis ieņēma 13. vietu, zaudējot 4,17 sekundes.

Savukārt otrajās sacensībās, kas notika uzreiz pēc pirmajām, Zvejnieks atkal izcīnīja pirmo vietu. Otrajā vietā ierindojās Jefimovs, kurš latvietim zaudēja 0,27 sekundes, bet trešo vietu ieņēma Vācijas slēpotājs Dominiks Zērhohs, piekāpjoties 0,76 sekundes.

Otrajās sacensībās Gulbis ierindojās desmitajā vietā, atpaliekot 4,44 sekundes. Gedra nefinišēja pirmajā braucienā.

Zvejnieks šajās sacensībās izcīnīja 29,17 un 27,68 FIS punktus, Gulbis tika pie 65,77 un 62,44 punktiem, bet Gedra par ceturto vietu pirmajās sacensībās nopelnīja 40,43 punktus.

Šajā pašā trasē tika aizvadītas arī divas sieviešu sacensības slalomā. Pirmajās no tām Latvijas sportiste Liene Bondare ieņēma 11. vietu starp 12 sportistēm, kuras abos braucienus sasniedza finišu, un uzvarētājai itālietei Selīnai Hallerei zaudēja 6,4 sekundes.

Otrajās sacensībās abos braucienos finišēja tikai deviņas no 24 sportistēm. Bondare ierindojās septītajā vietā un 4,65 sekundes piekāpās Hallerei, kura bija ātrākā arī otrajās sacensībās.

Bondare šajās sacensībās tika pie 77,44 un 61,24 FIS punktiem.

Savukārt Tarvisio, Itālijā norisinājās Eiropas kausa sacensības nobraucienā, kurās Elvis Opmanis ieņēma 65. vietu, no uzvarētāja šveicieša Larsa Rosti atpaliekot 7,25 sekundes.

Latvijas kalnu slēpotāji šosezon cīnās par iespēju pārstāvēt Latviju 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!